Novi detalji o narkobosu iz Šestina: Registrirao tvrtku u stanu policajca na atraktivnoj priobalnoj lokaciji

Wikipedia

Policajac iz Rovinja Ivan Lešić, koji je prije nekoliko dana završio u Remetincu zbog optužbi da je otkrivao informacije navodnom narkobosu Michaelu Dokovichu (60), dopustio mu je da na njegovoj kućnoj adresi u Funtani registrira i tvrtku, piše Jutarnji.hr.

Identitet pod kojim je Dokovich registrirao tvrtku je lažan, a u njegovu pribavljanju pomogao mu je, tvrdi USKOK, upravo Lešić. Tvrtka TR Company registrirana je na ime Radovana Trzina, što je jedan od Dokovichevih aliasa.

USKOK i policija otkrili su kako Lešić u informatičkom sustavu MUP-a najprije provjerava podatke za ime Radovan Trzin, da bi potom Dokovich od hrvatske policije zatražio izdavanje dokumenata na to ime, što mu je u srpnju 2018. i odobreno. Dva mjeseca kasnije, Trzin u Lešićevu stanu registrira TR Company. “U drugom životu”, koji paralelno živi u zagrebačkim Mlinovima pod imenom Michael Dokovich, registrirao je tvrtku MD Global Jet d.o.o.

Tvrtka se trebala baviti zračnim prijevozom. Naime, Dokovich, češki pilot Aleš Sokolik i informatičar iz Vukovine Silvijo Beljević uhićeni su u Baselu prije dva mjeseca nakon što su fingiranim putničkim letom privatnim mlažnjakom iz Južne Amerike dopremili 600 kilograma kokaina. Istragom je otkriveno kako su krijumčarenje droge prikrili organizirajući komercijalni let do Južne Amerike i natrag, uzevši u avion prave putnike i unajmivši stjuardesu, piše Jutarnji.hr.

Prema svemu sudeći, upravo preko tvrtke MD Global Jet trebala se obavljati ta djelatnost. U pretrazi Dokovicheva penthausa u Mlinovima otkrivena je i dokumentacija za plaćanje najma zrakoplova Gulfstream, kojim je droga dopremljena iz Južne Amerike, u iznosu od 230.000 eura.

Osim toga, istražitelji su pronašli i pismo namjere prema kojemu bi Dokovich, odnosno njegova tvrtka u budućnosti otkupila zrakoplov jer su namjeravali obavljati još letova. Za što je, pak, trebala poslužiti tvrtka koju je registrirao pod imenom Radovan Trzin u Istri, nije poznato.

U Istri je često boravio i Dražen Letić (46) kojeg je srbijanska policija uhitila u subotu u njegovu domu. On je 2. srpnja prešao srpsko-hrvatsku granicu jer je sa suprugom i dvojicom sinova putovao u Rovinj gdje mu sinovi rade kao sezonci. Osim što ga terete da je prenosio novac od droge, Letić je bio osumnjičen i za prodaju 11 grama kokaina u Rovinju. U ovu međunarodnu istragu uključena je i policija u Hong Kongu, piše Juarnji.hr.


Komentari