Nove informacije s Paga: I majka i otac već su bili osuđeni zbog zanemarivanja prava djeteta!

Wikimedia Commons

O hororu s Paga dolaze nove informacije. Naime, i otac i majka već su osuđivani i to zbog zanemarivanja djetetovih prava.

Otac (54) koji je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece u rujnu 2017. godine nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava, piše Zadarski.hr.

No, i majka djece je tada osuđena, i to na istu kaznu zatvora. Presuda je u studenom 2017. postala pravomoćna, što značida je 54-godišnji otac teški pokušaj četverostrukog ubojstva na podmukao način počinio pod uvjetnom osudom.

Roditelji su osuđeni zbog djela koje su počinili u razdoblju 2012. i 2013. godine kada je na traženje najstarije kćerke, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalnu skrb izdvojio djevojku iz obitelji zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i majkom.

Majka je od kćeri, danas 18-godišnjakinje, tražila da čuva svoje mlađe polusestre, na to je prisiljavala, a u tome je sudjelovao i otac. Zbog tog psihičkog maltretiranja u obitelji su stvoreni nepodnošljivi odnosi te je najstarija djevojka tražila od Centra da je izdvoji iz obitelji što je nakon prijedlog socijalnih radnika i napravljeno.

Djevojka je preseljena u dječji dom u Splitu bez skrbnika, i danas ima samostalan život, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava.


Komentari