NJIMA PRODUŽENI VIKEND TRAJE CIJELI TJEDAN: Pustoš u sabornici zbog Tijelova

commons.wikimedia.org

Sljedeći tjedan, budući da je u četvrtak Tijelovo, ne bismo onda radili, ali ćemo raditi cijeli onaj tjedan iza toga, najavio je predsjednik Sabora Željko Reiner. 

Reiner je i obavijestio zastupnike kako će raditi u tjednu nakon: “Dakle, počet ćemo u ponedjeljak kad je svečana sjednica i Dan Sabora s obilježavanjem Dana Sabora i nastaviti onda utorak, srijedu, četvrtak i petak normalno.”

Bilo je ipak u Saboru i onih koji su se pobunili protiv ovakve odluke, konkretnije Ivan Vilibor Sinčić iz Živog Zida i Mostov Ivan Lovrinović.

“Mi sljedeći tjedan nećemo raditi, valjda opet nema uvjeta za rad umjesto da zasjedamo ako treba cijeli tjedan, riješimo Zakon o osobnom stečaju koji je prekasno došao, loš, nema pravilnika i da ne nabrajam dalje. Riješimo Ovršni zakon i sve druge pripadne zakone da se riješe ovakvi problemi, ne, onaj tko je nadležan za dnevni red, odlučio je da eto to nije sada toliko bitno i da valjda imamo drugoga posla.”, oštro je kritizirao Sinčić. Kazao je, također, da ima dojam da zastupnici nisu u Saboru da rješavaju probleme, već da ih samo puštaju da se gomilaju, a on, kako kaže, nije zato došao. Uz Sinčića je stao i Ivan Lovrinović iz Mosta.

“Primjetili ste da sljedeći tjedan nećemo raditi i ja se potpuno pridružujem vašem prosvjedu protiv takve prakse. Mogli smo barem odraditi ponedjeljak, utorak i srijedu, a porazna je jedna druga slika, a to je, evo dragi građani gledate ovdje, ako sam dobro prebrojao nas sjedi 25 pa sljedeći put kad budete izašli na izbore razmislite kome dajete svoje glasove “rekao je.

Ovaj tjedan trebao bi biti radni, za razliku od sljedećeg, a u saboru je bila tek nekolicina. Pretežito su to bili nezavisni i Mostovi zastupnici. Samo četiri HDZ-ovca sjedila su na svojim mjestima, Ljubica Maksimčuk, Ivan Radić, Ivan Šipić i Petar Škorić. Sabornicima će neradni tjedan svakako dobro doći da se odmore od “napornog” rada proteklih mjeseci, podsjetimo ovog su se tjedna jedva skupili za kvorum i to nakon tri tjedna pokušavanja.


Komentari