Njemačka od danas deportira LAŽNE MIGRANTE, ujutro stigao novi VAL

Facebook / Ilustracija

Njemačka od današnjeg dana civilnim i vojnim zrakoplovima vraća imigrante koji ne udovoljavaju uvjetima za azil.

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 3.351 migrant, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 1.300 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak migrantskog vala iz Republike Srbije, a od početka migracijske krize u RH je ušlo 234.708 migranata, prenosi MUP.

Njemačka od današnjeg dana civilnim i vojnim zrakoplovima vraća imigrante koji ne udovoljavaju uvjetima za azil. Lažni migranti bit će deportirane sedam dana prije predviđenog roka. Bundestag je izglasao novi zakon koji je trebao stupiti na snagu 1. studenog, no, on će se početi primjenjivati od danas. Njemačka će prvo vraćati imigrante iz Albanije, Srbije, Makedonije i Kosova, a njih je, kako piše Večernji list, oko 100 tisuća.

Slovenska policija iz Novog Mesta objavila je kako je stigao novi val imigranata koji pokušavaju preći zelenu granicu kod mjesta Rigonce u blizini graničnog prijelaza Harmica – Rigonce. Pristigli su vlakom oko 5 ujutro, a došlo ih je, prema službenim podacima 1339. Tijekom petka i subote u kroz Rigonce je prošlo oko 13 tisuća imigranata.

U nedjelju bi se trebao održati sastanak Europskih zemalja u Bruxellesu sa svrhom dogovora o prestanku prebacivanja imigranata kod susjednih zemalja bez prethodnih dogovora.


Komentari