NISU PREBROJALI UČENIKE: Doveli razred na Interliber pa jednog dječaka zaboravili u Zagrebu

zv.hr

Hoće li itko za ovakav propust odgovarati?

Razred iz Buja došao je u Zagreb na Interliber i sve je bilo u redu dok jedna zabrinuta majka nije nazvala razrednicu i pitala gdje joj je sin.

“Halo, gdje mi je dijete”, pitala je razrednicu majka 11-godišnjaka iz Buja koji je zajedno sa ostalim školarcima bio na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Odgovor razrednice je bio “tu je negdje, igra se na snijegu”, piše Glas Istre.

Dječak se nažalost nije s vršnjacima igrao u snijegu nego je ostao sam na info-pultu Zagrebačkog Velesajma. Tamo je pokušao pronaći način kako stupiti u kontakt sa svojim roditeljima, srećom, snašao se pa priča naposljetku ima sretan završetak.

Ostalim učenicima sugerirano je da ne šire okolo što se dogodilo već da roditeljima kažu da će zbog tehničkih problema kasniti. Od dva autobusa, prvi se u Buje vratio oko 22 sata, a drugi iza 1 sat ujutro. Trebali su se vratiti u 21 sat.

Je li itko stao i prebrojao djecu?

Sasvim je jasno da onaj tko je djecu prebrojavao nije bio baš koncentriran na ono što radi. Prije kretanja postavljeno je samo kratko i jasno pitanje “jesmo li svi?” i nitko nije primijetio da nedostaje jedan učenik. Autobus je već pošteno zagazio na autoput i nakon što su prevalili pola puta, stali su na Ravnoj Gori radi okrijepe i zimskih radosti u snijegu koji je netom prije napadao. U jednom trenu razrednicu su nazvali roditelj, u tom trenu nastao je kaos. 

Ravnateljica Jović potvrdila je da se dogodio propust za što će biti poduzeti adekvatni koraci i sankcije te da je policija već kontaktirala školu.

“Svijet nam se srušio kada je djetetova majka nazvala razrednicu Barbaru Čaleta Markežić i pitala za dijete. Tada smo odmah pokrenuli sve u našim moćima radi rješavanja problema. Budući da je bilo oko 19.30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je. Trenutno nad njim obavljamo nadzor radi utvrđivanja ako mu je potrebna kakva pomoć. Naravno da dječak ne zna za to, niti ga netko gnjavi jer ne želimo da osjeti i taj teret, rekla je ravnateljica za Glas Istre.


Komentari