Nikola Grmoja dobio neobičan upit pa poručio: ‘HDZ je kriv jer je pristao na slovenske ucjene’

screenshot: Youtube.com

Saborski zastupnik Nikola Grmoja odbio je mogućnost da MOST prihvati odluke arbitražnog suda u sporu sa Slovenijom. 

Nakon što je na Staru godinu uputio nesvakidašnju novogodišnju čestitku, u kojoj je među ostalim pobrojao sve pozitivne stvari za koju su se on i MOST borili tijekom 2017. godine, Grmoja je u prvi dan nove godine ušao jednako žustro, ovaj put ponukan upitom novinara o tome hoće li MOST pristati na implementaciju odluke arbitražnog suda o hrvatsko-slovenskom sporu o razgraničenju.

“Zovu me danas na Novu godinu iz jednog dnevnog lista s upitom hoćemo li podržati u Saboru dogovor sa Slovencima i pristanak na implementaciju odluke arbitražnog suda.

Odgovorio sam da ta odluka za nas ne postoji i da je taj sud duboko kompromitiran. Isto tako ne prihvaćamo arbitražni sporazum iz 2009. kojim smo nakon ucjene pristali na arbitražu, a za kojeg je odgovorna HDZ-ova vlada u kojoj je današnji predsjednik Sabora Jandroković bio ministar vanjskih poslova.

Malo je poznato da je Most jedina parlamentarna opcija čiji su vodeći ljudi te 2009. bili aktivno uključeni u referendumsku inicijativu More je kopno koja je sakupljala potpise protiv tog sporazuma. Oduvijek smo se ponašali suverenistički, a ne podanički. Tako ćemo i nastavit”, napisao je Grmoja.


Komentari