Nevjerojatna inicijativa: Četvrti grad u Hrvatskoj uvodi besplatan vrtić

Pixabay

Belišće je prvi slavonski i četvrti grad u Hrvatskoj, uz Umag, Vrliku i Obrovac, koji je uveo besplatni vrtić za svu djecu. Istovremeno je povećana plaća odgajateljima za deset posto. Ukupno će tako Belišće ove godine za vrtiće, umjesto dosadašnjih 2,9 milijuna kuna, izdvojiti 3,75 milijuna kuna.

Nakon što su krajem prošle godine snizili cijene vrtića s 410 na 300 kuna u Gradu Belišću odlučili su da će od siječnja u potpunosti osloboditi roditelje plaćanja vrtića, piše gradonačelnik.hr.

Odluka o besplatnom vrtiću pred gradskim vijećnicima naći će se na dnevnom redu 28. siječnja, ali će ona vrijediti onako kako je najavio belišćanski gradonačelnik Dinko Burić – od 1. siječnja. Analizom ovogodišnjeg proračuna, Belišćani su uvidjeli da mogu osigurati dodatnih 700 tisuća kuna godišnje i tako u potpunosti roditelje osloboditi plaćanja dječjeg vrtića. Istovremeno će se povećati plaća odgajateljima za deset posto. Ukupno će tako Belišće ove godine za vrtiće, umjesto dosadašnjih 2,9 milijuna kuna, izdvojiti 3,75 milijuna kuna.

Belišće je tako postalo prvi slavonski grad i četvrti u Hrvatskoj, uz Umag, Vrliku i Obrovac, u kojima je vrtić besplatan.

“Želeći građanima Belišća olakšati svakodnevnu egzistenciju, Grad Belišće u 2019. godini provodi 22 socijalne poticajne mjere, od kojih je jedna odluka o besplatnom vrtiću za djecu koja pohađaju matični vrtić u Belišću i područni vrtić u Gatu, a kojom želimo dati poticaj roditeljima s područja Belišća, ali i šire, ne samo da ostanu živjeti i raditi u našoj sredini, nego potaknuti i doprinijeti demografskoj obnovi naše domovine. Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima s malom djecom i da će značajno rasteretiti njihove kućne proračune, a sve u želji da se u Belišću poveća broj naših malih sugrađana”, rekao je za gradonačelnik.hr Burić, prenosi tportal.


Komentari