NERADNA SUBOTA ‘POTJERALA’ GRAĐANE NA MORE: Gust promet na cestama diljem Hrvatske

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Provjerite stanje na cestama u cijeloj Hrvatskoj.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora pa vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova, kao i na dionicama cesta gdje traju radovi mogući su zastoji pa korisnike molimo za strpljenje, kazali su u HAK-u.
Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke, dok se između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi usporeno, kroz zonu gradilišta (do ponedjeljka 27. lipnja do 07,00 sati).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova za sav promet bit će zatvoren dio autoceste u zoni čvora Sveta Helena:

1. faza: do 28. lipnja zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini;

2. faza: do 26.06.2016 do 12,00 sati bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz Zagreba u smjeru Bjelovara, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca i Svete Helene (obilazak je moguć preko čvorova: Kraljevečki Novaki, Popovec, Komin; županijskim cestama: 3016, 3017 i 3288).
Do 22. srpnja do 19 sati zatvorena je dionica Podravske magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok “Billa”). Obilazak za teretna vozila smjer kretanja Grubišno Polje-Virovitica-Slatina, Đurđevac-Virovitica-Slatina ili Barcz (Mađarska)-Virovitica-Slatina je: G. Polje-Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina. Obilazak za ostala vozila je gradskim ulicama.
Od 24. lipnja 2016. do 12. kolovoza 2016. god bit će zatvorena državna cesta DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine, zbog sanacije klizišta “LAZ 13”. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica, i obrnuto.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t povodom praznika Dana državnosti je u petak, 24. lipnja, od 15 do 23 sata, na sam praznik u subotu, 25. lipnja, od 4 do 23 sata i u nedjelju, 26. lipnja, od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste u priobalju: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), … pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. Detaljan popis cesta na koje se odnosi zabrana nalazi se ovdje: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari

Vozi se dvosmjerno na autocestama:

A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje (od 10. do 12. km);
A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).
Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec);
D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.07);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
županijska cesta ŽC5042 Kukci-Višnjan kroz Novu Vas. Obilazak je Kukci-Labinci-Višnjan.
lokalna cesta LC50046 Poreč-Kosinožići-Nova Vas kroz naselje Nova Vas. Obilazak je preko Poreča.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: Kaštel Stari-Kaštel Gomilica;
na DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Do 27. lipnja u 04 sata zbog sanacije tramvajske pruge u zoni raskrižja Mihanovićeva/Miramarska/Kumičićeva ulica u Zagrebu privremena je regulacija prometa. Od 24.6. u 19 sati do 27.6. do 04 sata za promet se zatvara Trg Petra Svačića prema Kumičićevoj ulici.

 


Komentari