NEMA ZATVARANJA GRANICA! ZORAN MILANOVIĆ: ‘Ovaj napad ne možemo povezivati s migrantskom krizom’

Facebook

“Što se tiče Hrvatske, naše situacije, mi smo na najvišoj mogućoj razini spremnosti, pripravnosti da zaštitimo građane i osiguramo njihov mir”, istaknuo je Milanović.

Premijer Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je komentirao događaje u Parizu.

”Napad u Parizu predstavlja udar na temeljne vrijednosti, ne europske, jer ljudski život je svjetska i univerzalna vrijednost”, kazao je premijer i dodao da zasad nemaju informacija o eventualnim poginulim Hrvatima.

”Što se tiče Hrvatske, naše situacije, mi smo na najvišoj mogućoj razini spremnosti, pripravnosti da zaštitimo građane i osiguramo njihov mir i sigurnost, normalnost njihovih života, što uspijevamo i u ovoj migrantskoj krizi”, istaknuo je Milanović. Na pitanje planira li Hrvatska zatvoriti granicu, Milanović je kazao da napad ne treba povezivati s migrantskom krizom jer se posljednji napad u Parizu dogodio kada te krize još nije bilo.

”Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca, međutim, moramo reći da je naš prvi zadatak da štitimo stabilnost, mir i spokoj hrvatskih građana. Svijet u kojem živimo je grub, nasilan, i ipak vjerujem da je Hrvatska u toj cijeloj situaciji jedna od sigurnijih, ako ne i puno sigurnijih država”, rekao je premijer i poručio hrvatskim građanima da mogu biti mirni.

”Manja smo zemlja, manje smo izloženi, nismo veliki igrač”,  zaključio je.


Komentari