NEMA GUŽVI NI ZASTOJA: Ceste su prohodne, promet u većem dijelu Hrvatske teče normalno

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Zbog prometne nesreće zastoj na autocesti A1 na 64. +500 km kod čvora Bosiljevo.

 Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 39. +700 km između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila u dužini od 100 m.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog sanacije kolnika nakon prometne nesreće (62. km).

Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC27 u mjestu Obrovac kod autobusnog kolodvora, vozi se jednim trakom.

Zbog autobusa u kvaru na državnoj cesti DC1 između Korenice i Prijeboja vozi se jednim trakom naizmjence.

Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27) i
  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar – DC3);
  • dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog uklanjanja borova na Jadranskoj magistrali (DC8) od Solina prema Kaštelu vozi se jednim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog odrona, na državnoj cesti DC120 kod Blata na Mljetu (između mjesta Pomena i Sobra), promet teče otežano, jednim trakom.

Na državnoj cesti DC28 u mjestu Stari Glog zbog radova danas od 07,00 do 17,00 sati vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):
  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini);
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

U Rijeci na Jadranskoj magistrali (DC8-Krešimirova ulica) do 24. kolovoza 2016.god. u 17,00 sati za sav promet zatvoren je gornji trak (južni) podvožnjaka Žabica. Vozi se jednim trakom kroz podvožnjak.

Dana 24. kolovoza 2016.god. u vremenu od 05,30 do 18,30 sati bit će zatvorena državna cesta DC44 kroz naselje Lupoglav.

Od 22. kolovoza do 22. rujna svakodnevno (osim nedjeljama i praznicima) od 8 do 18 sati, zbog razminiranja, zatvarat će se državna cesta DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik. Vozila će se propuštati zadnjih 15 minuta u svakom satu.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
  • Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
  • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;
  • državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.


Komentari