NE BUDITE LIJENI! Ne očistite li pravilno svoj auto, slijedi vam velika kazna! (FOTO)

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Sloj leda, pa sloj starijeg snijega, pa novi snijeg. Posla oko čišćenja ima kao u priči, a redovito nam izbije pola sata, iako znamo da je to Sizifov posao, auto moramo čistiti. Evo i zašto.

Vozačima je vjerojatno nakon dva dana dosta snijega, a on ne misli baš tako skoro prestati. Taman što smo očistili aute od prvog nanosa, “bijeli problem” ponovo počinje prekrivati prvi sloj na našim limenim ljubimcima koji su, ponekad se čini, kao magnet za snijeg. Sloj leda, pa sloj starijeg snijega, pa novi snijeg. Posla oko čišćenja ima kao u priči, a redovito nam izbije pola sata, iako znamo da je to Sizifov posao, auto moramo čistiti. Evo i zašto.

Naime, ne znamo jeste li znali da vaš auto mora biti jako dobro ostrugan prije nego što izađe na cestu jer bi u suprotnom mogli zaraditi kaznu od 700 kuna. Kako stoji u Zakonu o sigurnosti prometa kada je kolnik prekriven snijegom ili poledicom izlazak na cestu zabranjen je svima koji nemaju zimsku opremu i očišćena vozila. Na automobilima morate imati  zimske gume, a isto tako automobil morate očistiti od snijega u potpunosti kako on u vožnji ne bi otpadao s vašeg vozila i ugrožavao promet. Također morate ostrugati stakla ili se poslužiti novim revolucionarnim trikom za čišćenje stakala od leda, u bilo kojem slučaju stakla očistite jer bi vam neočišćena također mogla donijeti kaznu od 700 kuna, a između ostalog, očistite ih zbog sebe jer bi mogli ozbiljnije ugroziti promet slabom vidljivošću.

>>> ZABORAVITE NA STRUGANJE: Evo kako u svega nekoliko sekundi odmrznuti i najdeblji led (VIDEO)

>>> HODANJE PO LEDU bez pada je moguće uz ove odlične trikove (VIDEO)


Komentari