Nastavnici i dalje ŠTRAJKAJU, Mornar tjera djecu u školu

Foto: Wikimedia

Novi sastanak štrajkaša i ministra zakazan je za ponedjeljak popodne.

Pokaže li se da od sljedećeg tjedna neka škola neće raditi, svatko tko ne dođe na sat dobit će neopravdani, rekao je jučer ministar obrazovanja Vedran Mornar, prenosi 24.sata.

Nastavnici i danas štrajkaju iako je ministar naredio kako djeca u ponedjeljak moraju sjediti u svojim klupama. Unatoč najavi prije štrajka kako djeca neće dobiti neopravdane sate, ministar je promijenio svoj stav pa sada učenicima prijete izostanci zbog štrajka.

Vlada i dalje ne posustaje kao ni sindikati koji su kazali da će štrajkati sve dok Vlada ne popusti i da im veće plaće. Novi sastanak sindikata i Mornara je zakazan za ponedjeljak poslijepodne.

Podsjetimo, razlog štrajka je zaštita i promicanje gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova, odnosno zahtjev za povećanjem plaća od 4 posto. Štrajk obuhvaća sve ustanove u sustavu osnovnog, srednjoškolskog te sustavu visokog obrazovanja i znanosti, a to su: Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod”.

>>>PROFESORI OGORČENI I LJUTI, ne odustaju od štrajka: ‘Nema razlike između Milanovića i Karamarka’


Komentari