NASTAVLJA SE: Novi preokret u slučaju žene čiji je leš pronađen u zamrzivaču

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Smiljana Srnec (45) još će mjesec dana provesti u varaždinskom zatvoru zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da bi ako za 30 dana tužiteljstvo ne podigne optužnicu na slobodu mogla biti puštena osumnjičena za ubojstvo sestre, Jasnime Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće

Odluku o produljenju istražnog zatvora u srijedu ujutro donijela je sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda, odbivši prijedlog tužiteljstva da se pritvor produlji za maksimalna tri mjeseca, do sredine kolovoza.

Time je jasno dala do znanja tužiteljstvu da u idućih 30 dana mora okončati istragu o jednom od najintrigantnijih zločina u povijesti hrvatske kriminalistike, navodi dnevnik.

Podsjećaju da je od ubojstva Jasmine Dominić, 21-godišnje studentice zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koja je ubijena u ljeto 2000., do otkrića njezina tijela u zamrzivaču obiteljske kuće u Novoj 2 u Palovcu prošlo je gotovo 19 godina.

“Sutkinja istrage odlučila je produljiti pritvor jer i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ali više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke jer su u međuvremenu svi ispitani”, rekao je Jutarnjem listu Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Pavlic je potvrdio da su, po dozvoli suda, Smiljanu Srnec u pritvoru posjetili članovi obitelji (Smiljana ima majku, supruga i tri kćeri, od kojih su dvije maloljetne).

Tijekom istrage ispitani su članovi njezine uže obitelji i svi oni su prihvatili zakonsku blagodat te nisu svjedočili. Ispitani su i članovi šire obitelji, među ostalima ujak Smiljane Srnec koji je svojevremeno prvi otišao u policiju u Čakovec i prijavio da je Jasmina mogla biti žrtva kaznenog djela, piše Jutarnji list.


Komentari