NAŠ PROIZVOD NA TRONU: Najbolji sir Srednje i Istočne Europe na World Cheese Awards-u

Facebook

Paški sir Paške sirane proglašen Najboljim sirom Srednje i Istočne Europe na World Cheese Awards-u u San Sebastianu u Španjolskoj.
Veliki uspjeh paških sirara dogodio se na jubilarnom 20. World Cheese Awards-u u baskijskom gradu San Sebastianu poznatom po svojom gastronomiji i prirodnim ljepotama. Ovaj put su paški sirari osvojili pregršt medalja od kojih je najveći uspjeh postigla ovog puta Paška sirana s Paškim sirom koji je osvojio Super Gold medalju u kategoriji tvrdi, ovčji sirevi i proglašen je Najboljim sirom Srednje i Istočne Europe.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Konkurencija je bila ogromna, natjecalo se preko 3000 sireva iz cijelog svijeta tako da je veliki uspjeh biti u društvu najboljih. [/box]

U sklopu World Cheese Awards-a, bio je i International Cheese Market- sajam sireva gdje je hrvatske boje branila Udruga proizvođača paškog sira, tri otočne sirane koje su počele nastupati zajednički s ciljem promocije Paškog sira.

15109453_934829399981440_2586630018579540149_n
Ovo je najljepši poklon povodom našeg 70. jubileja. Paški sir je još jednom dokazao da je dostojan naći se u društvu najboljih, a paški sirari su ponovno potvrdili svoju vrhunsku kvalitetu i vještinu u sirarstvu. Otok Pag je zaista hrvatska sirarska meka.


Komentari