Najosebujniji saborski zastupnik novom objavom nadmašio samoga sebe

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Hrvatski vođa pobunjenih i čovjek bez filtera između mozga i jezika / prstiju čije je svakodnevne (i svakosatne) objave oduzimaju dah. Naravno, riječ je saborskom zastupniku Ivanu Pernaru, čovjeku koji je itekako zahvalan što je tehnologija toliko uznapredovala. a svaki dan počasti nas komentarima, kritikama, dosjetkama ili kvazi podbadanjima. On je zastupnik, a u slobodno vrijeme i pisac koji je, iako ne zna izračunati PDV, odlučio napisati dvije knjige o novcu koje bi, s obzirom na kvalitetu i sadržaj, komotno svoje mjesto mogli naći u časopisu Gloria umjesto ljubavnih romana. Na svojoj Facebook stranici vodi pravi Dnevnik Ivana P.; čovjek se zapita spava li ikad i kako je njegova baterija na mobitelu uvijek puna.

Ovog hrabrog i ustrajnog zagrebačkog dečka ništa ne može zaustaviti u borbi protiv kriminala i korupcije pa tako ni vlastite floskule i prazne retorike. Naše pogubljeno društvo, srećom, ima njega – moralnu vertikalu koja nam je još nedavno objasnila što je to moralna i dobro odgojena žena, a ideal kojem bi, po njemu, žene trebale težiti su njegova majka i djevojka. Objasnio je to na primjeru TV pretplate (što je sasvim logično) jer moralna, poštena i vjerna žena ne otvara vrata nepoznatim osobama. Besmisao te objave vratila nas je u kameno doba, no ipak je potrebno propitkivati i detaljnije proučiti ljude koji nas žele voditi u nove pobjede, revolucije i koji naposljetku žele voditi jednu državu u bolje sutra.

Dakle, on je političar, pisac, analitičar, žicaroš karata za koncerte, čovjek koji i na godišnjem odmoru izranja iz mora i snima videe, čovjek koji prijatelju pomaže naći ženu, komentira stavove o suprugama i ljubavnicama, psiholog, a odnedavno i stručnjak za ljubav. I to ne bilokakav. Uglavnom, Pernar je svoju bolju polovicu predstavio javnosti kao predivnu i savršenu ženu, a vjerujemo da je i ona uz njega prava sretnica budući da za fatalnim Ivanom uzdiše toliko žena. No, čini se da i unatoč ljubavi i zaljubljenosti njegove nelogične objave ovdje ne staju.

Naime, objavio je strip u kojem glavnu ulogu ima muškarac nepoznatog političkog uvjerenja i djevojka HDZ-ovka. Njih dvoje su pripiti, očito su se tek upoznali, ulaze u njezin stan, a tik prije nego što legnu na krevet, muškarac ugleda uokvirenu fotografiju Tomislava Karamarka i člansku iskaznicu HDZ-a i – bježi.

Pernar je uz fotografiju prokomentirao „da ovako i on“. Što ovako i on? Tu čak nije ni bitno koja je stranka na fotografiji. Nema li on već kraj sebe savršenu djevojku, ideal kojem bi svaka žena po Pernarovu mišljenju očito trebala težiti? Prema toj tezi ovakve objave ispadaju prilično djetinjaste i kontradiktorne. S tim da Pernar očito nema problem ni što se tiče „odnosa na jednu noć“ u pritipom stanju, no najvažnije od svega je ipak – politička orijentacija. Jer ipak savršena žena glasa za Živi zid. A HDZ, SDP, HNS, HSS, Most? Ne valja. Pravilo ide: politička orijentacija pa tek onda ljubav, bilo na jednu noć ili dugoročno.

Zbilja… Gdje ljudi poput Pernara rastu i tko ih zalijeva? 


Komentari