Načelnica Kriznog stožera tvrdi: Zaraženi liječnici imali su dosta kontakata

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević rekla je u Dnevniku Nove TV kako je identificirano svih sedmero zaraženih liječnika te da će svi oni koji su bili u doticaju s njima ići u samoizolaciju.

“Liječnici su imali dosta kontakata, privodimo kraju proces utvrđivanja njihovih kontakata, a kontakti će svi dobiti mjere samoizolacije. Nećemo testirati one koji su bez simptoma”, rekla je Grba Bujević.

Dodala je kako nisu mislili da će nam se ovo tako rano dogoditi da virus uđe u bolnice, ali da provode mjere te će bolnice biti u funkciji u vrlo kratkom vremenu. “Preustrojit ćemo djelatnosti, isplivat ćemo. Lokalna transmisija je vjerovatna, ali za sada ćemo se držati onoga što smo već ranije rekli da lokalne transmisije u Hrvatskoj još nema”.

Rekla je da se mjere podižu te da do opće karantene ima još vremena. Komentirala je i boravak djece na otvorenom te je li on preporučljiv. “Dapače, preporuča se boravak na zraku onih koji nemaju mjere samoizolacije. Na tom svježem zraku ne smijemo se grupirati. Dakle šetnje udvoje su super, ali ne da se grupiramo”, istaknula je.


Komentari