NA ŠTO TROŠE GRADONAČELNICI? Provjerite koliko proračunskog novca odlazi na njihov imidž

Igor Kralj/PIXSELL/Sanjin Strukic/PIXSELL/Davor Javorovic/PIXSELL/Goran Kovacic/PIXSELL

Ne štede na vlastitom imidžu.

Milan Bandić raspolaže s milijardama kuna. Po stanovniku uprihodi 8099 kuna, a potroši 8048 kuna, pokazala je analiza Dnevnika.hrAnalizirali su izvršenje proračuna 2015. godine u četiri najveća grada – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. U sva četiri grada najviše novca poreznih obveznika troši se na plaće zaposlenika.

No, troše gradonačelnici i na vlastiti imidž. Na promidžbu i informiranje tako Bandić troši 18,5 milijuna, Baldasar 2,7 milijuna, Obersnel 2,1, a Vrkić milijun i pol kuna. Također ne štede niti na čašćenju gostiju pa je tako Milan Bandić na reprezentaciju potrošio više od 2 milijuna i tristo tisuća kuna, odnosno 2,98 kune po stanovniku.

Ivan Vrkić potrošio je više od 600 tisuća kuna, odnosno 5,56 kuna po stanovniku, a Baldasar više od milijun kuna, ili 6,42 kuna po stanovniku. Obersnel je potrošio oko milijun i 200 tisuća kuna, no s obzirom da je Rijeka manji grad, po stanovniku je potrošio – 9,86 kuna.

Jesu li građani zadovoljni ovakvim načinom trošenja njihovog novca, pokazat će se za četiri mjeseca na lokalnim izborima.


Komentari