Na posao se vraćaju i državni službenici: Evo kada će sada izgledati rad na šalterima i u uredima

Od ponedjeljka prestaje dvotjedni smjenski rad u državnoj upravi pa se tako na posao vraćaju svi policijski službenici koji rade na šalterima i u uredima, poreznici, zaposlenici u gradovima, županijama, piše Večernji list. 

Laganim koracima, svakodnevni život se vraća u normalu. Policija će ponovno izdavati putovnice, osobne, vozačke i oružane listove, a moći će se  raditi prijave i odjave prebivališta i boravišta, izdavati isprave strancima i regulirati njihov status.

Budući da još uvijek nije proglašen kraj državne epidemije virusom COVID-19, građani se neće kažnjavati ukoliko se pokaže da ih nisu produžili. To će pak postati kažnjivo tek 30 dana nakon što Hrvatska i službeno pobijedi opaki virus.

Ministarstvo uprave poslalo je javnim službama detaljne upute za rad među kojima stoji i prijedlog u kojem traže fleksibilnost prilikom početka i kraja radnog vremena kako bi se smanjila količina ljudi u javnom prijevozu u isto vrijeme.

Rad će se organizirati sukladno epidemiološkoj situaciji pa će tako i rad u državnim službama biti nešto drugačiji. Službenici će sjediti na dva metra razmaka, a na mjestima gdje ih radi nekoliko preporučeno im je i nošenje zaštitinih maski.

Rad od kuće, za one koji su zaposleni u tijelima državne uprave, postat će tako od ponedjeljka ponovno iznimka. Dozvoljavat će se samo onima koji su kronični bolesnici ili čije maloljetno dijete pripada toj kategoriji, a jedini uvjet da im se to i dozvoli bit će onaj da svoj posao mogu obavljati u propisano radno vrijeme i od kuće.

 


Komentari