Na području županjske Posavine obnovljeno je 90 posto kuća

Facebook/Anka Mrak Taritaš

Obnovljeno je 90 posto obiteljskih kuća koje je lani u svibnju poplavila Sava na području županjske Posavine. Naime, čim se voda povukla, započela je obnova u županjskoj Posavini 24. srpnja prošle godine.

Ministrica Mrak Taritaš rekla je kako je u postupku obnove pregledana ukupno 3.451 kuća, a za obnovu je doneseno ukupno 2.279 odluka kojima je obnovljeno 2.014 kuća, dok obnova trenutno traje na 184 kuće, a na 41 kući je obustavljena radi dodatnih provjera. Također je kazala kako je za dosadašnju obnovu obiteljskih kuća koje obnavlja država utrošeno nešto više od 304 milijuna kuna bez PDV-a, a pored obiteljskih kuća na stradalom području obnovljeno je i 40 objekata javne namjene, u što je utrošeno nešto više od 29 milijuna kuna bez PDV-a.

Za obnovu na stradalom području još su preostale kuće koje su iz nekog razloga bile u obustavi, te fasade i okućnice, a ministrica je najavila kako joj je ovo ujedno i jedan od posljednjih posjeta  županjskoj Posavini, jer je posao praktički okončan. Mrak Taritaš je istaknula kako je obnova županjske Posavine ujedinila cijelu Hrvatsku te da iza obnove stoje novci svih hrvatskih poreznih obveznika.

 

 

 

 

 


Komentari