MOŽEMO LI TAKO I U ZAGREBU? Nećete vjerovati gdje se internet plaća samo 50 kuna mjesečno!

BISERI INTERNET ZAVODNIKA: Htio ju zavesti pa se totalno osramotio (FOTO)
Screenshot/Facebook

Ovom je idejom Petrov pomeo nacionalnu konkurenciju, a na ‘njegovu’ mrežu priključila se već trećina građana. 

Metković je prvi hrvatski grad s vlastitim internetom, a tvrtka Gradski internet Metkovića – Metkom nudi ga građanima po cijeni od 50 kuna mjesečno. Ideju za njegovo osnivanje dobio je Božo Petrov, a na Metkom se priključilo već 30 posto korisnika interneta. Metkom internet pokrenut je u sklopu gradske tvrtke “Metković razvoj”, internetsku infrastrukturu izgradili su sami i ne ovise o nikome.

“Šire se ima negdje oko 300 zahtjeva na čekanju, mislim da smo ovime dokazali kako smo ne samo jedna od racionalnijih gradskih uprava već i jedna od inovativnijih”, rekao je za Dnevnik NoveTV  Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Metkovića. “To je za sada po našim izračunima negdje 25-30 % ukupnih korisnika interneta u gradu Metkoviću. Širimo se rapidno, svakim danom nam broj korisnika raste”,  izjavio je Mislav Gluščević, voditelj Merkom interneta, piše Dnevnik.hr. 

Najjeftiniji internet u Zagrebu – duplo skuplji 

Ako se to isplati gradskoj tvrtki Metkom, nešto slično sigurno bi bilo isplativo i Holdnigu, primjerice. Tako bi Zagrepčanima olakšali džep za barem pedeset kuna, ako ne i za 100 kuna, s obzirom da se mjesečna cijena interneta u hrvatskoj metropoli kreće od 100 do 150 kuna. To bi odlično došlo i mlađoj populaciji, primjerice studentima, koji nisu zainteresirani za pakete koje im nude telekomunikacijske tvrtke, već isključivo za internet, a njima bi najbolje bilo kad bi on bio što jeftiniji.


Komentari