MOST O NOVOM PREMIJERU: ‘Izborom Tihomira Oreškovića dobili smo vrhunskog stručnjaka’

Facebook

Nakon turbulentnog dana, MOST se obratio javnosti.

“Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave Bože Petrova, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko. Prijedlog Mosta nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomira Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.”, objašnjavaju svoj odabir.

Kod skorog sastavljanja Vlade njihov je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu su govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

“Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.


Komentari