MOKRI I SKLISKI KOLNICI: Zbog kiše su gužve na gradskim prometnicama još veće

FOTO: publicdomainpictures.net

Jesensko vrijeme stvara probleme na cestama.

Na gradskim prometnicama standardne su gužve. Kiša još dodatno usporava promet, a napominjemo da prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. i II. skupinu – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Na dionici Senj-Karlobag zabrana je za I. skupinu vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrata. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da pripaze na siguran razmak između vozila i izbjegavaju nagla kočenja.

Zbog radova u tunelima Brinje (do 15 sati) i Mala Kapela (do 18 sati), na autocesti A1, u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

Do 11. studenog do 19 sati zbog radova je zatvorena dionica državne ceste DC5 Virovitica-Lončarica. Obilasci: za smjer Kutina-Virovitica: Veliki Zdenci-Končanica-Donji Daruvar-Maslenjača-Đulovac-Suhopolje-Virovitica, a za smjer Terezino Polje-Virovitica-Grubišno Polje-Kutina-Zagreb: Virovitica-Đurđevac-Bjelovar.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac, u zonama radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Od četvrtka, 3. studenog pa do 15. studenog 2016.god. za sav promet zatvara se dionica državne ceste DC48 Kičer – Pazin, zbog radova na izvanrednom održavanju kolnika. Obilazak je županijskim cestama: Tinjan-Sv.Petar u Šumi-Guštini, sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Počelo je zimsko računanje vremena stoga i za vrijeme vožnje i danju na motornim vozilima moraju biti uključena dnevna ili kratka svjetla. Motociklisti tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje na motociklima.

Najava radova za večeras:
od 22,00 do 06,00 sati na državnoj cesti DC8 u Splitu u ulicama: A.G. Matoša-Domovinskog rata vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radova neće biti);
od 22,00 do 06,00 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) od Solina do Stobreča vozit će se usporeno uz privremenu prometnu regulaciju, zbog postavljanja reklamnih panoa.


Komentari