MOKRI I SKLISKI KOLNICI: Budite oprezni i zadržavajte sigurnosni razmak između vozila

Ivan Ramađa

Za vožnju po gradskim prometnicama još uvijek vam treba mnogo strpljenja.

Zagrebom još uvijek vladaju prometne gužve, no prometnice bi uskoro trebale biti prohodne.

Zbog opasnosti od životinje na kolniku, na autocesti A3 na 228.km, u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine. Pozivamo vozače na oprez.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Slavonije i Dalmacije. Jak vjetar povremeno i mjestimično usporava promet na autocestama: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama:

  • A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela;
  • A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6- Vojnić- DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 1. studenog).

Večeras od 22,00 do 06,00 sati zbog radova na “Podvožnjaku Vrhovine” bit će zatvorena državna cesta DC52 Otočac-Korenica u Vrhovinama na križanju s prugom Oštarije-Knin-Split. Obilazak: Otočac-Lički Osik-Korenica (DC50, DC25 i DC1).

U noći 19./20. listopada od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Varaždin i Novi Marof u oba smjera, zbog pokazne vježbe u tunelu Vrtlinovec. Obilazak: čvor Varaždin-DC3-DC528-DC22-čvor Novi Marof, i obrnuto.


Komentari