MOGUĆA OLUJA I MATERIJALNE ŠTETE! Zadnji dan toplinskog vala, stiže osjetno osvježenje

Sitana Omer

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda subota je posljednji dan dugotrajnog toplinskog vala koji je zahvatio Hrvatsku.

Uz lokalno jači razvoj oblaka poslijepodne su mogući pljuskovi s grmljavinom, prije svega na zapadu unutrašnjosti i na Jadranu, a lokalno je moguće i izraženije nevrijeme.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadnjak i jugo, na sjevernom dijelu umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35 °C.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ponegdje je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C, u Slavoniji malo viša.[/box]

Meteoalarm je zbog moguće izraženije grmljavinske oluje izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku – na sjevernom Jadranu u Lici i Gorskom kotaru te na zapadu unutrašnjosti na snazi je narančasto upozorenje, dok je za ostatak područja objavljeno žuto upozorenje.

U nedjelju promjenljivo i nestabilno te u većini krajeva manje vruće. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, već ujutro na Jadranu, a zatim i drugdje.


Komentari