Potresni događaj u Splitu.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je o smrtnom slučaju 24-godišnjaka na Ultra festivalu.

Oko 20.30 sati prišli su mladiću u Ulici 8. Mediteranskih igara kod poljudskog stadiona s namjerom utvrđivanja identiteta. Sumnjali su, naime, da nosi drogu sa sobom. 24-godišnjak je počeo bježati, no nije daleko stigao. Uhvatili su ga i stavili mu lisice kako bi ga spriječili da ponovno bježi. Zajedno su krenuli ka vozilu kako bi ga prebacili u postaju.

Mladiću je pozlilo. Policajac je pokušao pomoći, dok je kolega pozvao liječničku pomoć. 24-godišnjaka su odveli u bolnicu, kasnije su primili vijest da je umro.

“Nakon što su ga sustigli, policijski službenici su 24-godišnjem hrvatskom državljaninu stavili sredstva za vezivanje radi otklanjanja mogućnosti ponovnog bijega, te su zajedno krenuli prema službenom vozilu radi dovođenja u službene prostorije. Tijekom dolaska do službenog vozila 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policijski službenik odmah je istom pokušao pomoći, dok je drugi policijski službenik pozvao liječničku pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i osobu odvezla u bolnicu. Naknadno smo izviješteni kako je 24-godišnjak preminuo”, kažu u policiji.

Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju. Istražit će cijeli slučaj.

Mladić progutao vrećicu s marihuanom

Dvadesetčetverogodišnjak je progutao plastičnu vrećicu s marihuanom ili hašišem dok je bježao od policije. Vrećica mu je zapela u dušniku, nisu je nikako mogli izvući, to je napravljeno tek u bolnici, doznaje Index.

U pitanju je najvjerojatnije bila manja količina marihuane, saznaje Index. Nije poznato je li mladić uopće htio ući na festival. Policija ga je uhvatila u vanjskom dijelu sigurnosnog prstena.

Nadalje, doznaju kako je preminuli mladić iz Splita te kako je dosad imao tek jedan prekršaj vezan uz drogu.

S obzirom na to da je riječ o manjoj količini, vjerojatno bi se sve završilo s još jednom prekršajnom prijavom.

Liječnik županijske Hitne pomoći Mate Kasalo kazao je da su sinoć imali 18 intervencija, mahom stranaca, od čega je devet osoba prebačeno na hitne prijeme KBC Split. Dio ih je u bolnici završio zbog alkohola i droge, a dio zbog lomova i uganuća.

Festival se u ponedjeljak seli na Zlatni Rat u Bolu na Braču, dan kasnije u utorak u Hotel Amfora na Hvaru, a posljednjeg dana u srijedu na Fort George u Visu.

Pernar iskoristio smrt za promociju?

Nakon što je objavljena vijest o tragičnoj smrti mladića, saborski zastupnik Ivan Pernar o tome se oglasio putem svoje Facebook stranice. Pritom se nije libio promovirati svoju stranku Živi zid:

“Da je marihuana legalna ovaj mladić bi bio živ. Pitanje je za koga je glasao na izborima, ali još jednom apeliram na sve konzumente marihuane da nas podrže na izborima jer im je u interesu da se marihuana legalizira”, stoji u Pernarovom statusu na Facebooku.

Komentari