Mještanka Žrnovnice napala predsjednicu: ‘Jel vas sram? Sad ste došli, šta niste bili ovdi kad je gorilo?’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

‘Kada mi je predsjednica poželjela dobar dan, mogla sam samo izustiti: ‘Jel vas sram?’

Predsjednica Grabar Kitarović u utorak je  Vladinim zrakoplovom doletjela iz Salzburga u Split i potom obišla stanovnike Žrnovnice koja je stradala u katastrofalnom požaru.

Obišla je i raketnu bazu te mjesni DVD-gdje su je dočekala 43 vatrogasca i zapovjednik Branimir Roguljić te brojni mještani koji nisu bili nimalo oduševljeni državničkim posjetom i naslikavanjima nakon što su vatrogasci lokalizirali požare.

>>> Oglasila se i predsjednica: ‘Vojska je na teren trebala izaći ranije’

“Jel vas sram? Što ste sad došli, šta niste bili ovdi kad je gorilo?”, napala je jedna mještanka predsjednicu.

Splićanka je za Slobodnu Dalmaciju kazala:

“Kada mi je predsjednica poželjela dobar dan, mogla sam samo izustiti: ‘Jel vas sram?’ Cijeli dan kad je gorilo nismo imali reakciju državnog vrha i kao mali ljudi smo se organizirali. Prijateljici mi je izgorjela kuća na Privoru, spašavali smo što se da, a onda pomagali i u Strožancu.”

I da se predsjednica barem ispriča zbog propusta. Ona ni to nije u stanju napraviti, već proziva generala Krstičevića. Pa ona je vrhovna zapovjednica, po Ustavu, zar ne?” rekla je ta turistička djelatnica, otkrivajući kako su gosti iz Podstrane prekinuli svoj odmor zbog požara i otputovali kući. I to na poziv veleposlanstava Finske, Rumunjske i Velike Britanije:

“O tome ne govorimo, ali ćemo prozivati Torcidu kako su huligani, a prvi su došli pomoći, rekla je žena.


Komentari