Ministrica žestoko odbrusila Bandiću: ‘Ovo je kriza s kakvom se do sada nismo susreli’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek odgovorila je u srijedu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na kritike zbog odgode plaćanja spomeničke rente, istaknuvši da je takva mjera donesena kako bi se rasteretili poduzetnici koji su u problemima zbog pandemije koronavirusa.

“Vlada je donijela prijedlog odgode plaćanja spomeničke rente, što nam se čini potpuno konzistentnim sa cjelinom predloženih mjera. Cilj je da se poduzetnici, koji će se zbog ove situacije naći u teškoćama, rasterete toga davanja, a Vlada je više puta govorila da će likvidonosno intervenirati tamo gdje postoje problemi“, pojasnila je ministrica u izjavi za Hinu.

Specifikum je spomeničke rente da dio nje odlazi u proračun, a dio u lokalne proračune. Bandić se danas usprotivio obustavi plaćanja spomeničke rente upravo zato što je dio rente prihod lokalnih proračuna.

“Ovo je kriza s kakvom se do sada nismo susreli, svatko od nas mora preuzeti svoj dio odgovornosti – Vlada, svi koji djeluju u političkom životu i svi građani“, ističe Obuljen Koržinek.

Moramo se ponašati odgovorno – to je jedina odluka za gradonačelnike, načelnike i sve nas koji djelujemo u javnom životu, poručila je ministrica Bandiću.


Komentari