Ministrica Divjak otkrila kakav je dogovor oko provedbe obrazovne strategije

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Povjerenstva Dijana Vican rekla je kako postoje određene razlike u mišljenjima, ali da nije bilo većih problema.

Premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima održao je sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, javlja Dnevnik.hr.

Uz predsjednika Vlade na sjednici su sudjelovale ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednica Povjerenstva Dijana Vican.

Pojedini članovi Povjerenstva ocijenili su kako Akcijski plan odudara od Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije što je, smatraju nedopustivo.

Nakon sastanka, koji je trajao nekoliko sati, ministrica Divjak izjavila je kako je dogovoreno da će se izraditi prijedlog Akcijskog plana temeljen na Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, ali uz drugačiju metodu.

“Do rujna će pojedini članovi Povjerenstva kao izvjestitelji voditi usuglašavanje akcijskog plana. Takav prijedlog doći će na sjednicu Povjerenstva 8. rujna. Ovaj nacrt nije usvojen, ali usvojena je metoda kako će se raditi”, kazala je Divjak.

Predsjednica Povjerenstva Dijana Vican rekla je kako postoje određene razlike u mišljenjima, ali da nije bilo većih problema, piše Dnevnik.hr.

Uoči sastanka ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako se Akcijski plan mora temeljiti na strategiji.

“Rad Povjerenstva mora biti otvoren i transparentan. Ministarstvu je važno da Akcijski plan bude donesen u brzom roku i da se temelji na strategiji, što nam je važno zbog povećanja sredstava”, kazala je Divjak


Komentari