MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA: Pusić je u kontaktu s obitelji otetog Hrvata i otputovati će u Kairo

Facebook / Vesna Pusić

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u kontaktu je s egipatskim ministrom vanjskih poslova. U dogovoru s njim i prema preporukama otputovati  će u Kairo, izvijestilo je u srijedu navečer Ministarstvo vanjskih poslova. U priopćenju navode i da je ministrica Pusić u kontaktu s obitelji otetog Hrvata.
Navodno bi Pusić u Kairo trebala otputovati u četvrtak, a s njom bi u Egipat trebala otputovati i supruga otetog Hrvata.

ISIL je objavio snimku u kojoj prijeti da će ubiti Hrvata Tomislava Salopeka koji je otet 22. srpnja u Egiptu ako unutar 48 sati egipatske vlasti ne oslobode više zatvorenica. Uskoro je  priopćenjem reagiralo hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

U priopćenju stoji:
“Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poduzima sve kako bi što prije razriješila tešku situaciju u kojoj se nalazi hrvatski državljanin T.S. Obzirom na vrlo teške i osjetljive okolnosti, te da se ne bi dodatno otežala ionako teška situacija, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi detaljnije informacije”


Komentari