Ministarstvo pravosuđa šturo o ubojstvu 18-godišnjakinje

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

U priopćenju su kazali da je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe.

O ubojstvu Kristine Krupljan (18), koje je počinio David Komšić (19), očitovalo se i Ministarstvo pravosuđa putem priopćenja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom medijskih napisa, a u svrhu objektivnog izvješćivanja javnosti Ministarstvo pravosuđa daje sljedeće priopćenje:

Uvidom u evidencije koje vodi Ministarstvo pravosuđa utvrđeno je kako su pokrenuta dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, i to 2015. godine i 2016. godine.

Prvi kazneni postupak pokrenut je protiv maloljetnog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i zbog kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. Kaznenog zakona.

U navedenom kaznenom postupku sud je maloljetnom okrivljeniku 26. svibnja 2015. godine izrekao mjeru opreza zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s maloljetnom oštećenicom, do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka.

Sudski postupak je pravomoćno okončan 25. travnja 2016. godine obustavom postupka jer je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe čime su prestali zakonski uvjeti za kazneni progon i razlozi za izrečene mjere opreza.

Drugi kazneni postupak koji je u tijeku, pokrenut je protiv mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom) iz članka 227. stavka 6. Kaznenog zakona.

Općinski kazneni sud u Zagrebu je optužnicu zaprimio 10. listopada 2016. godine te je 12. prosinca 2016. godine optužnica potvrđena. Prva rasprava održala se 9. veljače 2017. godine, a druga rasprava zakazana je za 13. ožujka 2017. godine.

>>> MONSTRUMU S VOLOVČICE SUDIT ĆE SE ZA TEŠKO UBOJSTVO: Slao žrtvi prijeteće poruke: ‘…Kurvo. Ubit ću te, ubit ću te već sutra’


Komentari