Ministar Krstičević podnio ostavku, predsjednica ju ne prihvaća

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Nudim mandat na raspolaganje ili me premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mogu odmah smijeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vrijeme i kvalitetno reagirale na požar”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević povodom kritika predsjednice iz Salzburga da je vojska trebala ranije stići na opožareni teren u Dalmaciji.

Riječ je o neslužbenoj informaciji koji prenose mediji, no službenu potvrdu nije se moglo dobiti ni iz Vlade niti iz MORH-a, kao ni iz Ureda predsjednice.

Jutarnjem listu je eksluzivno rekao da podnosi neopozivu ostavku.

“Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, a ja ni do ovog trenutka nisam dobio nikakav službeni zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su ‘izginuli’ u gašenju”, kazao je Krstičević za Jutarnji list.

Vijest o neopozivoj ostavci objavili su brojni mediji, no za sada nitko nema službenu potvrdu

>>> Oglasila se i predsjednica: ‘Vojska je na teren trebala izaći ranije’

Predsjednica ne želi prihvatiti Krstičevićevu ostavku

“Jako sam iznenađena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo. Vojska ne može sama izaći na teren već mora biti pozvana. I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku. Iako su znali da im je ona cijelo vrijeme na raspolaganju. Vojska je u konačnici odradila jako dobar posao”, kazala je predsjednica.


Komentari