Ministar Horvat o Zakonu o udomiteljstvu: Za mene je prirodno da svako dijete ima majku i oca!’

Screenshot/Twitter/Horvat,Darko

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u subotu da konačan oblik zakonskih odredbi o udomiteljstvu djece treba prepustiti dogovoru koalicijskih partnera, nakon što su ministrica Nada Murganić i koalicijski partner očitovali suprotstavljena stajališta u vezi s mogućnosti da se udomiteljstvo djece mogući istospolnim zajednicama.

Zakon o udomiteljstvu skinut je prije nekoliko danas s dnevnog reda sjednice saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport, što je zatražio HNS. Ministrica Murganić je vezano za to izjavila kako to ne znači da je zakon povučen i da se zastupnici očito imaju potrebu još konzultirati.

“Pustit ćete nam da iskordiniramo priču još nekoliko dana, da mi u HDZ-u o tome zauzmemo konkretniji stav i damo priliku premijeru da s koalicijskim partnerima iskomunicira završnu varijantu zakona”, rekao je danas novinarima ministar Horvat na zagrebačkom Zrinjevcu, gdje je u akciji “Kavica s građanima” Zagrebčane  informirao o njihovim potrošačkim pravima.

“Ja sam istog mišljenja kao i kolegica Murganić, to je stav HDZ-a, ali kad imate nekoliko dionika u vlasti, u koaliciji za stolom, ne možete biti isključivi”, rekao je na upite novinara Horvat.

U Hrvatskoj u kojoj tradicionalno pobjeđuju demokršćanske stranke, za mene je potpuno prirodno da svako dijete ima oca i majku, dodao je.

Ministar Horvat  je na novinarski upit, istaknuo kako ne vidi sukob interesa premijera Andreja Plenkvića u vezi s imenovanjem karijernog diplomata Igora Pokaza, s kojim je kum, za veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Veleposlanici postaju po proceduri koja uključuje provjeru znanja i druge provjere, a odluka se donosi u koordinaciji predsjednika Vlada RH i Predsjednice Republike. Ni jedan veleposlanik nije to posto jer je nečiji prijatelj ili što s nekim pije kavu, naglasio je Horvat.

Odgovarajući na pitanje u vezi s Uljanikom, ministar Horvat je kazao da je Nacrt plana restrukturiranja Uljanika stigao u Ministarstvo gospodarstva na analizu, na koji će Ministarstvo odgovoriti već u utorak.

U utorak je uprava Uljanika pozvana na jedan kratki sastanak, i nakon toga će javnost dobiti sve potrebne informacije kako s tim programom dalje i s kojim partnerom ući u ozbiljne razgovore, zaključio je ministar Horvat.

Autor:Hina


Komentari