Ministar Beroš potvrdio: ‘U Hrvatskoj je proglašena opasnost od epidemije koronavirusa’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U Hrvatskoj je i dalje deset oboljelih od koronavirusa. Ministar zdravstva Vili Beroš u intervjuu za Dnevnik.hr izvijestio je da su proglasili opasnost od epidemije.

”Proglasili smo opasnost od epidemije”, otkrio je ministar zdravstva Vili Beroš. Objasnio je da je to samo administrativna mjera i da ne označava stupanj ugroze.

”To olakšava ministru da mobilizira sve resurse u zdravstvenom sustavu, po potrebi premješta infektologe i druge zdravstvene djelatnike”, rekao je i još jednom podvukao da nije riječ o višem stupnju ugroze jer je situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća.

”Ni na koji način nisam rekao da se u ovom trenutku planira zatvoriti škole, rekao sam da smo spremni na sve scenarije, pa i na taj ako bude potrebe”, objasnio je jutrošnju izjavu zbog koje je dobio packe premijera Andreja Plenkovića.

Beroš je otkrio da se u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvim novim mjerama. Ipak, objasnio je da se za svako javno okupljanje evaluira potencijalni rizik, ali da generalne zabrane nema. Ne razmišlja se ni o zatvaranju granica, a o svemu će sutra razgovarati s kolegama u Europskoj uniji.


Komentari