MILINI RODITELJI IPAK PRODALI KUĆU: 400 tisuća kuna od prodaje dat će za bolesnog dječaka

Facebook

Nedavno je pokrenuta peticija kako bi se Miline roditelje odgovorilo od namjere da prodaju svoj dom jer kažu “Mila se mora negdje vratiti”. O svemu se oglasio i Marin Rončević, Milin otac.

“Ja sam tu kuću već prodao. danas sam potpisao ugovor kod javnog bilježnika i sutra sjeda 115.000 eura na moj tekući račun. Taj novac će moj otac, kojeg smo opunomoćili, preusmjeriti za liječenje druge djece i nema tog čovjeka koji bi me mogao nagovoriti da postupim drugačije. Svaka čast nama svim Hrvatima, pa i Srbima, Bosancima i Slovencima, što smo uspjeli skupiti toliko love. ali mi smo svoje rekli. ja sam svoje rekao”, kazao je Marin za Novi list.

Otac malene Mile Rončević obećao je ženi koja je pozvala na pomoć dječaku Šimunu Petru Maruni da će od novca dobivenog prodajom svoje obiteljske kuće izdvojiti 400 tisuća kuna kako bi pomogao da se plati njegovo liječenje. Šimun Petar Maruna dječak je iz Maslenice, iz obitelji, koja jedva pokriva dječakovo liječenje jer Šimun ima još dvojicu braće i sestru koja studira, a obitelj k tome živi u podstanarskom smještaju. Jedina su im primanja očeva mirovina, piše Međugorje.info.

Dječakovi problemi počeli jsu s rakom na mozgu, zbog čega je 2011. godine operiran u Zagrebu, ali 2016. godine, na žalost, dječaku se tumor vratio. Nakon toga dječak odlazi u Grčku na terapiju, ali nakon dva mjeseca bolest pogoršava mu se stanje i postaje nepokretan. Dječak sad ima i zatajenje bubrega te ima katetere i već duže od godinu dana je na palijativnoj skrbi.

           


Komentari