Milin otac o rezultatima liječenja: ‘Ovo je izvan svih očekivanja’

Izvor: Facebook

Iz Philadelphije stižu odlične vijesti – liječenje Mile Rončević napreduje izvan svih očekivanja, a o detaljima je za 24 sata govorio Milin otac Marin.

“MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1%. Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima” napisao je Marin.

Koliki je napredak postignut najbolje se vidi kada se sadašnji nalazi usporede sa onima prije odlaska na liječenje. Naime, prije liječenja MRD kod Mile je iznosio 88%, sada iznosi oko 0,1%.

Idući korak je transplantacija koštane srži.

“Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. Mila izgleda super i njeno stanje je odlično”, kaže otac Marin.

Podsjetimo, Mila Rončević trenutno se nalazi u u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia koja nudi najbolje šanse za izliječenje od leukemije od koje boluje, a tamo je otputovala početkom mjeseca nakon što je u velikoj humanitarnoj akciji prikupljeno čak 37 milijuna kuna.


Komentari