MILANOVIĆEV PR-ovac POTOPIO HDZ Saznajte sve o moćnom Alexu Braunu!

Jedna od najvećih grešaka HDZ-ove Domoljubne koalicije za vrijeme predizborne kampanje je nepostojanje kvalitetne medijske i komunikacijske strategije.Iako izbori zapravo još nisu gotovi te još uvijek čekamo na ime osobe koja će postati sljedećim mandatarom Vlade, jasno je kako se vrlo mala razlika između HDZ-a i SDP-a u broju mandata može nazvati velikim porazom Domoljubne koalicije. Još prije nekoliko mjeseci nezadovoljstvo građana Milanovićem i njegovim ministrima doslovno je prštala na sve strane, a ishod izbora bio je i više nego jasan. Međutim, evidentno je kako su se u redovima HDZ-a oslonili na tada rastuću nepopularnost Milanovićeve Vlade dok je isti učinio ono što je u zapadnom svijetu, točnije u suvremenim političkim kampanjama logično i potrebno: angažirao vrhunskog PR stručnjaka koji je, prema svemu sudeći, odradio vrhunski posao.

Braun savjetovao Milanovića: ”Nužna je konfrotacija i psihoza Karamarka”

Pobornici rada ovog ugledom PR stručnjaka bili su uvjereni kako upravo on može spasiti posrnuli SDP pa je u redove stranke ušao još početkom ove godine. Isti također vole isticati kako je riječ o svjetski poznatom stručnjaku, dobitniku brojnih međunarodnih nagrada i potpredsjedniku američke tvrtke PSB. Braun je Čeh, diplomant Sorosevog sveučilišta u Budimpešti, a njegov najveći konkretan uspjeh je uspon Češke političke stranke ‘ANO’. Naime, stranku ‘ANO’ je osnovao lokalni medijski tajkun Andrej Babiš, kako bi samog sebe lansirao u visoku politiku, a Braun mu je navodno pomogao da u kratkom roku dođe do 18% glasova. Navodnoj je s SDP-om potpisao ugovor o obročnoj isplati nevjerojatnih tri milijuna kuna, a njegova se strategija, kažu upućeni, zasniva na konfrontaciji i psihozi pa je tako Milanovića savjetovao da se izravno sukobi s Karamarkom, što je ovaj naposljetku i odbio pa se ista situacija na kraju ponovo isplatila jedino Milanoviću.

Svojevremeno je Davor Gjenero za portal PolitikaPlus kazao kako je nemoguće očekivati da bi akter koji do srednjih godina niti je nešto naučio, niti je stvorio elementarnu političku kulturu, mogao postati manje inertan intelektualno lijen, malje svadljiv i manje prijeke naravi, a skloniji poštivanju demokratske procedure samo zbog druženja s nekim spin doktorom. Međutim, evidenta Milanovićeva promjena ipak sugerira kako mu se druženje sa spin doktorom Braunom, itekako isplatilo. Krajnji rezultat vidi se i na rezultatima parlamentarnih izbora gdje SDP unatoč negativnom imidžu stoji rame uz rame s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom.

Tko je pripremao Tomislava Karamarka?

Analizom i promatranjem lika i djela Tomislava Karamarka (kada su pitanju javni nastup i govor) činjenica je kako je šef HDZ-a u odnosu na svoje početke napravio pomake koji mu doduše, nisu bili dovoljni za uvjerljivu pobjedu, a niti su mu osigurali onaj imidž koji je potrebno izgraditi kako bi birači naposljetku u istome prepoznali potencijalnog kandidata za budućeg premijera. Argument kako su mediji sustavno radili na anti-kampanji predsjednika najveće oporbene stranke možemo ostaviti sa strane jer ništa lakše nije bilo ni Zoranu Milanoviću doslovno dijelio njegovu sudbinu pa je na kraju ipak uspio ostvariti značajan napredak i uspjeh. Drugim riječima, nepostojanje kvalitetne medijske i komunikacijske strategije u slučaju HDZ-a i više je nego očito.

>>> KLEČAO NA VOJNOM MIMOHODU, VALJAO SE PO HDZ-ovom STOŽERU Znamo sve o GLAVNOJ ZVIJEZDI izbora! (FOTO)

>>> OSEBUJNA BIOGRAFIJA IZGLEDNOG HRVATSKOG PREMIJERA Evo tko je zapravo Drago Prgomet!


Komentari

loading...
-->