MILANOVIĆ OVO NIKAKO NIJE MOGAO SAKRITI: Pogledajte slike iz Sabora, sve će vam biti jasno! (FOTO)

Facebook

Na današnjoj sjednici Sabora, gdje se morao pojaviti zbog prisege, Milanović je djelovao otužno i razočarano.

U protekle četiri godine jedan je političar već samom svojom pojavom, a potom i izjavama plijenio pozornost cijele države, pa i regije. Riječ je o bivšem premijeru i,za sada još uvijek, šefu SDP-a Zoranu Milanoviću. Nećemo se ovim putem osvrtati na sve što je napravio i što nije napravio, poznato je svima kako je riječ o vrlo jakoj političkoj ličnosti kojoj je silno stalo do dobrog ugleda. Isticao se Milanović po mnogo čemu, ali uglavnom po oštrim, britkim i pomalo bahatim odgovorima, na gotovo sva pitanja koja su mu postavljali kolege ili novinari.

Mnogi su mu spočitavali i kritizirali ga kako je suviše osebujan pa čak nekada i preodriješit prema okolini te kako bi mu se to jednoga dana moglo osvetiti jer će ga kad tad netko drugi zamijeniti na poziciji premijera, a on će morati sjesti u one tijesne i male saborske foteljice. Baš mu se to, vjerojatno na njegovo opće iznenađenje, i dogodilo. Božo Petrov mu je okrenuo leđa taman kad je mislio da je pokorio najljuću oporbu, onu HDZ-ovsku. No,  još veći udarac za njegov ego bila je činjenica da Petrov nije odabrao ponovne izbore, već je odmah iskočio iz pregovaračkog stolca SDP-a kod Tomislava Karamarka i s njim sklopio dogovor o koaliciji.

Bivši premijer neko vrijeme kao da se durio, no, sada je došao trenutak kada se morao pomiriti sa faktom da će se sljedeće četiri godine morati stiskati sa saborskim pukom u, za njega vjerojatno, uskim i ograničavajućim sjedalicama.

Na današnjoj sjednici Sabora, gdje se morao pojaviti zbog prisege, Milanović je djelovao nekako otužno i razočarano, da ne kažemo siroto, sjedeći u onom malom kožnom stolcu okružen hrpom ostalih zastupnika. Dugo nije sjedio tamo i vjerojatno je već zaboravio kako su mjesta, iako izgledaju lijepo, a mnogi bi dali sve da tamo mogu sjediti, za njega malo neudobna.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dok su njegove kolege ležerno izmjenjivale riječi i opušteno slušale prisege ostalih oporbenjaka, Milanović je izgledao nezainteresirano i vjerojatno brojao minute koje još mora provesti tamo, okružen ljudima kojima nije jako dugo bio okružen, s one strane Sabora s koje nije ni sanjao da će ponovno sjediti. Slično kao kada učenik koji tek stigne u novi razred bude okružen nepoznatim ljudima, onda još mora sjesti u prvu klupu i biti miran i poslušan, najgore od svega što je prisiljen slušati, recimo, matematiku, koju mrzi više od svega. Baš je tako nekako djelovao bivši premijer, da ovdje nije riječ o političaru, možda bi nam ga došlo i žao.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL


Komentari