MILANOVIĆ U JAVNOST IZNIO OPASAN PLAN: SDP će tražiti izlasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku

Zoran Milanovic
Photo: Boris Scitar/PIXSELL

To je lijepo aranžiran posao obitelji Karamrako, lobista MOL-a i MOL-a. Mi smo u sporu s MOL-om i u tijeku je arbitraža, a HDZ traži da se prekine arbitraža s MOL-om, izjavio je danas Zoran Milanović. 

Na današnjoj konferenciji za javnost, koja je počela u podne, šef SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se na slučaj koji posljednja dva dana potresa hrvatsku javnost. Naime, za poslovnu suradnju tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a rekao je da se radi o “incestuoznom sukobu interesa.”

Tomislav Karamarko mora odlučiti hoće li se baviti javnim ili privatnim poslu, jedno s drugim ne može ići. Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa, rekao je Milanović. Osim toga, zbog svega navedenoga najavio je kako će SDP tražiti da Tomislav Karamarko odstupi sa mjesta potpredsjednika Vlade, te da će tražiti da mu se izglasa nepovjerenje u Saboru.

“Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa. Najveći lobist MOL-a, kojem MOL plaća ogromne iznose, dio tog novca prelijeva supruzi gospodina Karamarka. Mi smo u sporu s MOL-om i u tijeku je arbitraža, a HDZ traži da se prekine arbitraža s MOL-om,” rekao je šef SDP-a.

Zbog cijeloga slučaja je prema njegovome mišljenju, Tomislav Karamarko trebao dati ostavku.  “Nije to napravio pa ćemo pokrenuti izglasavanje nepovjerenja Karamarku u Saboru. Vidjet ćemo i što o tome misle njihovi partneri. Političari se bave javnim poslom i kad je HDZ u pitanju priča se ponavlja i tražit ćemo da Karamarko odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje”,  kaže Milanović.

Politička kriza

Uz to, komentirao je i činjenicu da u Saboru već dva tjedna nema dovoljno zastupnika za izglasavanje saborskih odluka. “U Hrvatskoj je na djelu velika politička kriza i sva sreća što nema nikakve vanjske ugroze. Imamo predsjednika HDZ-a koji je potpuno diskvalificiran, imamo većinu koju nemamo, imamo manje partnere koji će teško ikada više dobiti priliku da dođu u Sabor i za mandat će se držati zubima. Imamo MOST s kojim smo i mi pregovarali – rekao je Milanović i podjsetio kako “od Uskrsa ništa nisu izglasali”, piše ” piše 24sata.hr. 

>>>ANA KARAMARKO OTKRILA ŠOKANTNU ISTINU: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!

>>>SUKOB INTERESA ILI? Lobist MOL-a Karamarkovoj supruzi uplatio 60 tisuća eura


Komentari