MILANOVIĆ: Bankarski menadžeri imat će manje bonuse i plaćetine

Screenshoot

 Izmjene i dopune Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o potrošačkom kreditiranju najmanje će pogodovati bankarskim menadžerima. 

Na današnjoj sjednici, Vlada je potvrdila izmjene i dopune Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojim se usvaja plan konverzije potrošačkih kredita u švicarskim francima. “Načelo konverzije kredita je da se položaj potrošača kredita u francima izjednači s onim u kojima bi bili da su ih uzeli u eurima”, izjavio je Lalovac i dodao kako zakon na snagu stupa 30.9. te kako će banke građanima u roku od 45 dana morati dati nove anuitete i otplatne planove.

Naime, osim potrošačkih konvertirat će se krediti onih koji obavljaju slobodna zanimanja, obrtnika, trgovaca pojedinaca i nositelja OPG-a. S druge strane, Milanović je kazao kako će ovo pogoditi bankarske menadžere koji će imati manje bonuse i manje plaćetine. 

“Nekome u oporbi je to krivo. Sada ćemo postaviti pitanje zašto su kamatne stope na višegodišnje angažmane toliko više od onih u drugim članicama Europske unije”, rekao je Milanović.

Vlada je danas uoči sjednice koja je počela u 10 sati, na telefonskoj sjednici, Hrvatskom saboru uputila amandmane Vlade RH na Konačni prijedlog zakona o stečaju potrošača te usvojila Zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o stečaju potrošača, piše Večernji list.


Komentari