METEOALARM IZDAO CRVENO UPOZORENJE: Afričke vrućine i olujno nevrijeme zahvatit će Hrvatsku

Sanjin Strukic/PIXSELL

U cijeloj Hrvatskoj subota je sunčana i vruća.

Uz više oblaka oko sredine dana i poslijepodne ponajprije se u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom. Nestabilnosti mogu biti i izraženije.

Međutim, Meteoalarm je zbog ekstremnih vrućina za cijelu Hrvatsku izdao narančasta upozorenja, za Slavoniju i Baranju, sjeverozapad unutrašnjosti, Istru i Dalmaciju. Za krajnji jug Hrvatske proglašen je crveni alarm koji upućuje na opasne vremenske uvjete.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 30 do 35 °C, navodi se u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nedjelja promjenjiva

Nedjelja će naime biti promjenjiva te vrlo topla i vruća s ponegdje malo kiše i pljuskovima s grmljavinom.

Više oblaka očekuje se u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a najsunčanije se očekuje u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeverni sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadni i sjeverni. Jutro toplo s najnižom jutarnjom temperaturom zraka većinom od 18 do 23, a na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna uglavnom od 26 do 32 °C.


Komentari