MEDIJSKA BLOKADA ŽIVOG ZIDA: Živi zid na ulicama, MEDIJI IH IGNORIRAJU!

Živi zid je nemoguće ušutkati….

Mladi u politici? U svijetu moguće u Hrvatskoj – nema šanse! Živi zid je stranka koja je na predsjedničkim izborima zapravo napravila veliku pomutnju. Tek sada na vidjelo izlazi strah i podlost hrvatske medijske scene. Nitko nije mislio da bi mladi Sinčić mogao dospjeti u ring s velikim Josipovićem i još većom Kitarović. Ali ipak, Hrvatska je odlučila drugačije, zaželjela se mladosti i inovativnosti.

Međutim, činjenica da je Živi zid uspio probiti medijsku blokadu i ipak neko informirati i zaintrigirati javnost, jako je (očito) naljutilo političku elitu kojoj ne pada na pamet ovoga puta ponoviti pogrešku. Pa su, eto čini se, povukli sve konce i končiće kako Živi zid ovoga puta ne bi bio u medijima – uopće.

Zapravo još od predsjedničkih izbora sve ankete pokazuju da je Živi zid među jačim opcijama u Hrvatskoj, kao i da oni u stopu prate HDZ/SDP, no cijelu predizbornu kampanju ljude iz Živog zida mediji naprosto ignoriraju. Slučajno? Sumnjamo.

Bilo kako bilo, i što god mi mislili o Živom zidu, činjenica je da je ovakva cenzura ove političke opcije zastrašujuća, jer postaje očito da politička ‘vrhuška’ drhti pred iznenađenjima koje bi im mogao, a vjerojatno i hoće pripremiti ŽZ. Uslijed ove cenzure Dnevno.hr odlučio je pružiti ŽZ priliku da se predstave, a u svezi ove nevjerojatne blokade razgovarali smo s Danijelom Galovićem, nositeljem liste 1. izborne jedinice.

‘Prolazeći ulicama naših gradova moguće je vidjeti samo plakate dvije koalicije, zar nitko drugi ne izlazi na izbore? Na Dnevnicima je moguće čuti samo stavove dviju koalicija i njihovih novonastalih parazita, zar nitko drugi ne izlazi na izbore? Serviraju nam priču koja je stara 25 godina uz „nove “ opcije koje su niknule preko noći. Idealan primjer za to je Most i Drago Prgomet. Kakva slučajnost, Prgomet je do jučer bio drugi čovjek HDZ-a, dizao je ruku u doba Sanadera, a sad je nova treća opcija u Hrvatskoj? Obmanjuju ljude svojim lažima, dajući im ogroman medijski prostor ni radi čega, a Živi zid pokušavaju diskreditirati ili sakriti’, smatra Galović koji s pravom pita: ‘Gdje je nestao Živi zid?’

‘Srećom živimo u informatičkom dobu, dobu novih medija i socijalnih mreža a na internetu nije moguće išta sakriti. Mogu sistemski mediji prešućivati djelovanje Živog zida, no na internetu facebook stranice Živog zida ima 104000 “lajkova”. Statusi i objave Živog zida imaju doseg i do 700 000 pregleda. Zar itko misli da je to moguće sakriti? Medijska blokada kontroliranih medija nije ni do sada spriječila građane u spoznaji. Namještenje anketa ne može poreći da je na zadnjim izborima za kandidata Živog zida Ivana Vilibora Sinčića glasalo preko 300000 građana. To je jedina prava “anketa”. Živi zid je tu, ma koliko ga medijski negirali’, nastavlja Galović koji se trudi javnosti reći da je unatoč nečuvenim blokadama Živi zid itekako prisutan.

‘Živi zid  tu, među narodom, na ulicama, među nama’

Galović je za naš portal najavio još žešću borbu, a podsjetio je vladajuću elitu da oni znaju za njihov strah od žute boje koji prelazi sve granice, a spominje i mučko skidanje plakata i micanje njihovih predizbornih materijala pod okriljem noći .

‘Živi zid je tu, među narodom, na ulicama, među nama, nije nestao ali se ne želi priznati njegovo postojanje. Živi zid je reakcija društva na nepotizam, korupciju i nepoštenje svih vrsta ali istina ostaje. Koliko god glumili da nas ne doživljavaju, vladajuće oligarhije ”lijevih” i ”desnih” strepe od žutih oznaka, poskrivećki noćima trgaju plakate,pokušavaju uklanjati postojanje Živog zida,’ upozorava Galović i dodaje da je poruka vrlo jasna, ‘drmaju se stolice starih političkih garnitura i vrijeme za promjene.’

Galović  je  siguran kako je Živi zid  pokrenuo revoluciju i da su se ljudi počeli buditi.

Svima je dosta 25-godišnje torture zle i nesposobne politike. Bliži se njihov kraj. Kraj njihovih privilegija, stila života i parazitiranja na tijelu naroda. Ulazak u sabor kandidata Živog zida bit će jedni zastupnici naroda koji imaju srca, hrabrosti i odlučnosti da se bore protiv mafije. Zašto? Zato što su se jednako srčano borili 5 godina,’ zaključuje Galović.


Komentari