Martina Dalić podnijela ostavku!

Screenshot

Ministrica gospodarstva Martina Dalić upravo je podnijela ostavku na izvanrednoj konferenciji za javnost održanoj u Banskim dvorima.

Javnosti se prvo obratio premijer Plenković koji se zahvalio okupljenima.

“Želim vas izvijestiti da smo odlučili da je potpredsjednica vlade podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva, a ja sam ju prihvatio”, kazao je premijer Plenković.

Nakon objave da je Dalić dala ostavku, Plenković je počeo objašnjavati okolnostima u kojima je nastao lex Agrokor.

“Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru… Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave”, izjavio je premijer.

“U takvim okolnostima Dalić je konzultirala ljude koju su o toj temi mogli pomoći. I to mogli pomoći u kratkom roku”, rekao je premijer Plenković. “Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva Ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran”.

“U ovom spletu okolnosti oko Agrokora, ispada da sam ja teret Vladi i HDZ-u, a ja to ne želim biti,” izjavio je sada već bivša ministrica.

Rezultat je ovo afere “Hotmail” koja je proteklih dana uzdrmala javnost. Posljednji mailovi Martine Dalić vezano za lex Agrokor koje je objavio Index, ukazuju kako je za sve znao i ured premijera Plenkovića.


Komentari