Maleni Leo hitno treba donora, odazovite se i pomozite mu

Screenshot / Glas Slavonije

Maleni Slavonac Leo Ađamić iz Gradišta hitno treba našu pomoć. Pomozimo mu da nađe donora i što prije ozdravi.

U ponedjeljak će u prostorijama Cjelodnevnog boravka CK-a Županja, u ulici braće Radića 101, od 11 do 14 sati biti provedena akcija davanja uzoraka krvi za Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina za pomoć malenome Leu Ađamiću iz Gradišta.

Glas Slavonije doznaje od majke Lidije da je rođen 14. listopada 2018., a zbog trombocitopenije, odnosno manjka trombocita za zgrušavanje krvi, odmah je prebačen u bolnicu u Osijek, a nakon toga i u Zagreb.

Dijagnosticirana mu je vrlo rijetka genetska bolest Wiskott-Aldrich sindrom, lijekovi mu ne pomažu i jedini način za ozdravljenje je transplantacija koštane srži.

Dječak svaki tjedan dobiva transfuziju, a postoji opasnost da i na njih postane otporan.

Pucaju mu i vene, ugrađen mu je venski kateter, prvi se inficirao, dobio je sepsu, ugrađen mu je drugi i cijelo vrijeme je u bolnici i pod nazorom liječnika kako bi izdržao liječenje.

U nacionalnom registru nije pronađen darivatelj, sada se, kaže majka, čekaju rezultati pretraga međunarodnih registara.

Svi koji žele pomoći mogu doći i upisati se u registar darivatelja matičnih stanica. Procedura je brza, bezbolna i neopasna, a potencijalni donor koji dječaku može spasiti život možda se nalazi baš među nama.

Obitelj Ađamić od srca zahvaljuje svima koji će se odazvati akciji.


Komentari