MAGLOVITO JUTRO UZ SKLISKE KOLNIKE: Vozi se otežano zbog prometne nesreće kod Velike Gorice

Foto: Wikimedia Commons
Ujutro je moguća magla u unutrašnjosti, u kotlinama gorske Hrvatske te uz rijeke. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog prometne nesreće na DC30 kod skretanja za Novo Čiče (Sisačka i Velikogorička ulica), na području Velike Gorice, vozi se otežano i usporeno.
Zbog jakih udara bure samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.
Od 07,55 sati ponovno je za sav promet otvorena dionica dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Zbog povremenih jakih udara vjetra između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine na 60km/h.
Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most otvoreni su za sav promet.
Zbog jakog vjetra na mostu Dr.Franje Tuđmana (u Dubrovniku) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac (od 27. do 31.10.) u zonama radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesto Duće vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore, zbog radova.
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac od 73. do 72. +200 km u smjeru Bregane vozi se jednim trakom.
 
Povodom nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.
 
Dvosmjerno se zbog radova vozi, jednom stranom kolnika, na autocestama:
  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Zbog radova na dionici autoceste A1 Karlovac-Jastrebarsko u smjeru Zagreba od 25. +500 do 23. +500 km vozi se jednim trakom.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je duga oko 2 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetujemo vozačima teretnih vozila da u vremenskom razdoblju od 29. listopada 2016. god. do 02. studenog 2016. god. od 07.00 do 19,00 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19,00 sati.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.


Komentari