MAGLA I SKLISKI KOLNICI USPORAVAJU VOŽNJU: Vozači, prilagodite brzinu i način vožnje

Foto: Wikimedia Commons

Na cestama gdje traju radovi, zbog privremene regulacije prometa, tijekom dana moguće su povremene poteškoće, vožnja u koloni, ali i zastoji. Vozače pozivamo na oprez i strpljenje!

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su:

  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, zbog olujnog vjetra. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
  • dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • Paški most.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji.

Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na cestama u gorju.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa uključenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina(DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1).

Zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena (iz smjera Vrbovca u smjeru Goričana). Obilazan smjer za Goričan je kroz čvor Sveta Helena. Predviđeno trajanje radova do 09.10.2016. godine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesta Trsteno i Brsečine, zbog radova, svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati vozi se jednim trakom, naizmjence.

U zoni radova kod nadvožnjaka Mičevec na zagrebačkoj obilaznici (A3) promet u smjeru Lipovca teče po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 40 km/h. U smjeru Bregane vozi se nesmetano.

Najava radova za večeras, 5./6. listopada:

  • od 21 od 5 sati zbog radova redovitog održavanja u tunelima bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je: čvor Trakošćan-DC1-čvor Krpina i obrnuto;
  • od 23 do 5 sati zbog radova za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smjeru Zagreba;
  • od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena državna cesta DC52 Otočac-Korenica u Vrhovinama. Obilazak: Otočac-Lički Osik-Korenica (DC50, DC25 i DC1).


Komentari