Mađarska će u ponoć ZATVORITI GRANICU S HRVATSKOM

Facebook

 Mađarska će točno u ponoć zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom i primjenjivati schengenske kriterije, potvdio je za Večernji list glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs.

Kao što je i na granici Mađarske i Srbije, postojat će dvije “tranzitne zone”, jedna u Beremendu i druge u Letinji, te će tražitelji azila tamo moći podnijeti zahtjeve za azilom po EU protokolima, pojasnio je Kovacs.

Tako je danas odlučilo mađarsko Vijeće za nacionalnu za sigurnost, na čijem je sastanku bio prisutan i premijer Viktor Orban.

Da će se o tome govoriti danas na vijeću mađarske vlade, rekao je jutros u Bruxesllesu Viktor Orban. Rekao je i da će sazvati vladin odbor za nacionalnu sigurnost na kojem će se raspraviti o trenutačnoj situaciji te nakon toga donijeti potrebne odluke.

Orbanova vlada prvo je podigla žičanu ogradu na granici sa Srbijom kako bi zaustavila ulazak migranata na mađarski teritorij, a potom je isto učinila i na kopnenoj granici s Hrvatskom. Čelnik  mađarske vlade  je rekao da bi granica mogla biti zatvorena unutar jednog sata donose li se takva odluka, piše Večernji list.


Komentari