LOVRINOVIĆEVA PORUKA ZAPALILA JAVNOST: Iznio teške optužbe na račun HRT-a! (FOTO)

Facebook

Lovrinović je ponovno komentirao rad HNB-a i Vujičića, a iznio je i zanimljivu teoriju o opstruiranju njegovih ideja.

Otkako je njegova udruga Promijenimo Hrvatsku ušla pod kapu Mosta, zastupnik Ivan Lovrinović najavio je još žešću borbu za uvođenje reformi u monetarnu politiku Hrvatske. No, kako se njegov plan da postane ministrom financija, kada Most dođe na vlast, izjalovio, Lovrinović je kazao kako će i dalje nastojati iz saborskih klupa progurati svoje ideje i kako će ustrajati u tome da se reforme provedu.

Lovrinović se do sada najviše istakao kao žestoki zagovornik ukidanja valutne klauzule, kao i veliki kritičar rada Hrvatske narodne banke te kao savjetnik udruge Franak, a u svojoj posljednjoj objavi ponovno se obrušio na rad HNB-a, te na guvernera Vujičića.

Objavu prenosimo u cijelosti

Vrlo sam sretan što su građani ubrzano počeli shvaćati da je uzimanje kredita uz valutnu klauzulu, a da pri tome zarađujete u domaćoj valuti, siguran put u propast. Podaci govore da građani unazad godinu dana u bankama traže dominantno kunske kredite jer su im prisjeli pokvareni CHF krediti.

Udruga Franak jučer je pozvala svoje članove od kojih se u anketi iz siječnja ove godine njih čak 90% izjasnilo za konačnu konverziju kredita u kune, da to konačno i učine. Pri tome im preporučuje domaću HPB banku koja nudi povoljne uvjete refinanciranja. Tu su i druge banke čije ponude treba analizirati i uzeti u obzir.

Ova operacija refinanciranja trebala bi se provesti uz fiksnu kamatnu stopu koja bi trebala biti osjetno niža. Je li to moguće? Naravno. HNB bi morala ponuditi bankama koje refinanciraju članove udruge Franak kredite uz nisku kamatnu stopu od npr. 0,5%. Na taj kamatnjak banke bi dodale svoju fiksnu maržu pa efektivni kamatnjak ne bi smio biti za klijenta viši od 3,0%-4,0%. Banke koje ponude ovakve uvjete dobit će nove klijente koji će se konačno riješiti svoje noćne more.

No, HNB će odbiti kreditiranje banaka uz takve uvjete. On je ponudio strukturne operacije koje će dosegnuti ukupno mizernih 3 milijarde kuna kako bi se građanima zamazale oči o nekim važnim i novim promjenama monetarne i kreditne politike. Time guverner Vujčić pod svaku cijenu brani svoju poziciju dodvoravajući se novoj vladi. Sa druge strane štiti visoke marže bankama.

Monetarnu reformu pokrenuli ste zapravo svi vi dužnici uz CHF valutnu klauzulu. Vi je trebate podržati do kraja jer posao još nije gotov. Ako HNB odbije ponuditi bankama potrebnu količinu kunskih kredita za refinanciranje to će značiti da je protiv vas i da radi samo za interese banaka.

HNB već odavno nije niti hrvatska, niti središnja a niti banka. Hrvatska je nakon toliko godina negiranja svoje valute od strane i HNB-a i pasivnosti monetarne politike uistinu zaslužila i nužno treba svoju središnju banku koja će raditi u njenu korist a ne na njenu štetu.”

BUDITE PAMETNI – OD SADA SAMO U KUNAMAVrlo sam sretan što su građani ubrzano počeli shvaćati da je uzimanje kredita uz…

Posted by Ivan Lovrinović on Donnerstag, 11. Februar 2016

“HRT me minira”

Nešto ranije Lovrinović je istupio s vrlo zanimljivom teorijom. Naime, on smatra kako ga HRT namjerno opstruira, točnije kako namjerno prekidaju program kada on ima izlaganje u Saboru. To je kaže ustvrdio baš na jučerašnjoj sjednici kada je, kako je kasnije saznao, njegovo izlaganje o predstečajnim nagodbama skinuto s programa taman kada je on došao do ključnog dijela izlaganja. HRT je kako kaže prekinuo prijenos iz Sabora taman kada je počeo govoriti najvažnije stvari, a ponovno su se uključili u Sabor taman kad je on završio.

“Borio sam se doći u Sabor da mogu izravno utjecati na potrebne promjene i slobodno govoriti. Alimala korist od toga. Naime, upravo sam dobio nekoliko poruka u kojima me građani upozoravaju da je tijekom moje rasprave u Saboru u najvažnijim trenucima ona “minirana” od strane HRT. Dragi prijatelji, što biste vi učinili da HRT to višene radi i da zastupnicima koje ste vi izabrali omogući slobodu govora, i što je još važnije, da taj govor dopre do vas”, kazao je Lovrinović.

U nastavku je naveo što mu je jedan od birača poslao u poruci, a što ga je nagnalo da napiše ovakvu objavu.

“Poštovanje, profesore, pozdrav iz Vukovara! Evo jednog pitanja. Gledam Vas danas u Saboru na HRT 4. Taman kada ste se razmahali s raspravom o predstečajnim nagodbama prekida se prijenos i u studiju se govori o uključivanju na tiskovnu ministra Hasanbegovića, koje nema jer je poznato da zasjeda Vlada. Kada ste završili ponovno uključuju Sabor. Mislite li da je “ekipa za krizna stanja na HRT-u” namjerno prekinula Vaše izlaganje , koje sam ja odgledao na Max TV i na čemu Vam čestitam ? Ali što je sa didama i babama koje nemaju Max TV jer njihov glas na izborima vrijedi isto kao moj, Vaš”, stajalo je tako u poruci, tvrdi Lovrinović.

>>> LOVRINOVIĆ ZAPANJIO IZJAVAMA: Jedan je od rijetkih koji se usuđuje napraviti ovo (FOTO)

>>> LOVRINOVIĆ NAKON RASPRAVE O HBOR-u: Otkrio zabrinjavajuće detalje koje nitko još nije spomenuo!

>>> MEDIJI SU VAM OVO PREŠUTJELI: Lovrinović otkrio šokantne detalje s prve financijske sjednice!


Komentari