‘KRILA OLUJE’ OSVOJILA SVIJET: ‘Ovakve manevre u zahtjevnim uvjetima još nismo vidjeli’ (VIDEO)

youtube.com

Stvarno možemo biti ponosni na naše pilote.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Krila Oluje nastupila je na međunarodnom vojnom aeromitingu Royal International Air Tatoo (RIAT) u Zrakoplovnoj bazi Fairford u Velikoj Britaniji i osvojila prvu nagradu za najbolji nastup, prenosi Jutarnji.

Piloti su osvojili mač kralja Huseina koji je bio dugogodišnji pokrovitelj ove nagrade, a u obrazloženju stoji da su pokazali zavidnu razinu letačkih i akrobatskih sposobnosti.

Organizator je istaknuo i da se nagrada King Hussein Memorial Sword dodjeljuje samo za izrazito precizan i atraktivan program “s nikad viđenim manevrima, izvedenim u vrlo zahtjevnim uvjetima”.

Ova prestižna vojna zrakoplovna manifestacija svake godine okupi predstavnike gotovo svih vodećih svjetskih ratnih zrakoplovstava i stotine tisuća gledatelja, a u letačkom i izložbenom dijelu programa redovito sudjeluje iznimno veliki broj vojnih zrakoplova. Rekordnih 535 zrakoplova iz 2003. osiguralo je RIAT-u mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Za Krila Oluje ovo je bio 43. nastup izvan Hrvatske na međunarodnim zrakoplovnim smotrama i nakon jednogodišnjeg izbivanja povratak na veliku letačku scenu.


Komentari