KOSOR VIŠE NE BIRA SREDSTVA: Novi napadi na Oreškovića i Vladu, slijede li zbog ovog sankcije? (FOTO)

hr.wikipedia.org

Kosor možda i je politički mrtvac, ali zbog svoje bogate političke prošlosti njezine riječi imaju težinu.

Posljednjih je dana, bivša premijerka i šefica HDZ-a, Jadranka Kosor, revoltirana zavlačenjem oko imenovanja novog ministra branitelja. Od smjene Mije Crnoje prošli su već tjedni, a činjenica jest da se ništa nije maknulo s početne točke. No, Kosor ima sve manje strpljenja za letargičnost ove Vlade koja se prvo danima premišljala hoće li smijeniti Crnoju, a onda ga smjenjivala još nekoliko dana, da bi na koncu već tjednima ministarstvo bilo bez ministra.

Tu i tamo netko podigne glas i kaže kako ova Vlada baš i ne funkcionira po planu, ali Jadranka Kosor gotovo svaki dan diže glas izričito naglašavajući kako Oreškovićev tim ne radi dobar posao. Kritizira ga otkako ga je prvi puta čula, a sve daljnje odluke koje je donosio ili prema njezinom mišljenju uopće nije donosio, su ju dodatno raspalile. Posvetila mu je nekoliko podužih pisama na svom blogu, kao i mali milijun Tweetova, a u jednom trenutku kazala je kako joj je već dosta prigovaranja i kako će prestati kritizirati Oreškovića, naravno nakon što mu napiše oproštajno pismo.

Izdržala je možda najviše tjedan dana bez opaski, a onda ju je saga oko izbora ministra branitelja opasno ražestila. Drvlje i kamenje sasipa već danima po Vladi, a iznimka nije bila ni jučerašnji dan. Krenula je u svom stilu negdje poslijepodne, a završila je nešto prije ponoći. Tema koja je bila na repertoaru je, kao što smo kazali, problematika oko branitelja, a dodatno ulje na vatru dolili su jučer Mostovci, navodno kazavši kako bi ministarstvo branitelja trebalo ukomponirati u ministarstvo obrane. Kosor je i od toga napravila famu, a sve je iskomentirala, na svom Twitter profilu.

Imala je i nekoliko riječi o jučerašnjoj emisiji Otvoreno u kojoj su o ovoj temi raspravljali, predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm, bivši ministar branitelja Predrag Matić, Miro Bulj (Most), Stjepan Adanić (HDZ), Franko Vidović (SDP) i bivši pomoćnik ministra obrane Goran Dodig. U raspravi je rečeno kako se ministarstvo branitelja neće spajati s ministarstvom obrane, a Bulj je izričito naglasio kako Most nije predložio spajanje, dok je Adanić poručio kako to neće napraviti ni HDZ. Kako je sve uglavnom bilo rečeno u početku, Kosor svejedno nije propustila priliku malo podbadati kolege.

Slijede li joj sankcije?

Ostaje nam jedino pitanje, hoće li itko ikada odgovoriti Kosorici za sve opaske koje svakodnevno servira ili će se svi i dalje praviti da ona ne postoji jer je u više navrata prozvana političkim mrtvacom, a svi znamo koliko njihove riječi vrijede. No, ona ipak nije bilo kakav politički mrtvac, njezine riječi ipak imaju nekakvu težinu jer je na političkoj sceni od pamtivijeka, a bila je i šefica HDZ, pa čak i izvršavala funkciju najmoćnije osobe u državi. I da ne zaboravimo, kandidirala se za predsjednicu. Iako za nju više nema mjesta u velikim strankama, njezin glas, iako možda i jest politički mrtvac ipak nešto vrijedi. To što joj opaske uglavnom nisu korektne niti tolerantne, one ipak imaju neku težinu i samim time ona itekako može snositi posljedice za to što govori.

>>> KOSOR IZREŠETALA OREŠKOVIĆA: Nova porcija prozivki, ruganja i podbadanja (FOTO)

>>> OREŠKOVIĆ NA ŽESTOKOM UDARU: Nakon Marasa, premijera napala i Jadranka Kosor! (FOTO)

>>> OREŠKOVIĆ IZNENADIO KOSOR: Ovim potezima bivšu premijerku zalijepio za stolac


Komentari