KOMENTAR: ‘U razvratu i obiteljskom nasilju prednjače upravo ti umiveni, fini, naizgled dobri momci

Foto: Wikimedia Commons

Kad je Boris Lalovac postavljen za ministra financija u Milanovićevoj vladi, mediji su ga obožavali.

Ni političkim suparnicama nije ga bilo lako napadati jer je izgledao tako pitomo, poput onog svisca iz reklame o čokoladi. Ako je itko od Zoranovih ministara, na prvi pogled djelovao kao legitimni predstavnik, te njihove „uljudnije i bolje“ Hrvatske, onda je to bio Lalovac. Ali prvi dojam često vara, što se potvrđuje i ovih dana dok nacija preslušava uznemirujuću, autentičnu audio snimku, njegovog psihičkog, a po onome što se čuje i fizičkog iživljavanja nad suprugom. Ne tako davno i bivša žena Saše Lekovića gostovala je u „Bujici“ i tamo istresla sav prljavi veš iz kratkog suživota s predsjednikom takozvanog hrvatskog novinarskog društva. Leković doduše nije prikazan kao nasilnik, već kao lažov, prevarant i manipulator, ali sve smo to o njemu znali i prije emisije.

O Milanovićevim izvanbračnim vezama, pa i povremenim nasilnim ispadima, rijetko se pisalo, ali se šaptanje proširilo po čitavoj zemlji, tako da danas više nema nikoga tko istinski vjeruje u njegov građanski moral. Ni Boži Petrovu navodno ne cvjetaju ruže. I taj je kako čujemo mnogo toga „ujebo.“ Paradoksalno formalnom zastupanju prava žena, nenasilju i općenito višim civilizacijskim normama, u razvratu i obiteljskom nasilju prednjače upravo ti umiveni, fini, naizgled dobri momci, uglavnom pripadnici lijevog ili centralnog bezličnog i bezbojnog političkog spektra. Nemam nikakvu namjeru braniti te licemjerje i na bilo koji način relativizirati njihove razne ispade i grijehe. Ipak, ne bi ih trebali udarati ispod pojasa, čak i kada to zaslužuju.

Muž i žena su kao pas i mačka. Mogu biti prijatelji, ali i dalje je on pas, a ona mačka. Prije ili kasnije, nastat će problemi, koji se nekada prebrode, a u nekim težim slučajevima samo dalje gomilaju, sve dok se zajednički život ne uruši u jednom nepromišljenom trenutku, kao kula od karata, i to samo zato što su se svi raniji problemi, čitavo vrijeme stavljali pod tepih. Zanimljivo je kako bivše gospođa Lalovac nije smatrala za shodnim upozoriti birače prije izbora s kakvim je „monstrumom“ živjela, nego je čekala svoj trenutak. Žene imaju sposobnost dugog i strpljivog čekanja. Puštaju Lalovce i njima slične da grade karijere, zarađuju veliku lovu i provode se, vode paralelan život, kao da one ne postoje, ali jednom kad krenu u osvetu, onda dotičnog ne može spasiti ni sjednica vijeća nacionalne sigurnosti, ni SOA.

Sam si kriv što si upao u tu kašu, sam se iz nje i vadi, poručit će stranački drugovi i prijatelji onima koji su javno raskrinkani, i potom hladnokrvno uzeti mobitel u ruku i natipkati poruku nekoj od svojih kurtizana. Takvi si umišljaju kako su pametniji od njih, i da su nekako razvili vještinu, jebanja okolo, bez da ikad najebu. Njima se to ne može dogoditi. Oni su prepametni, diskretni. I nije briga njihove žene toliko što su nevjerni, već što glume drugima i prodaju priče, daju im neke posebne trenutke mira, sladunjave lažne romantike, pa i pišu pjesmice poput Borisa Lalovca , pored njih živih i zdravih, željnih ljubavi i pažnje. Muškarci su takvi. Prljave, lažljive svinje, kreteni a najgori su oni koji to nikada ne priznaju. Uz tu patologiju laži, često ide i nasilništvo, a Lalovac je dobar primjer ovakvog obrasca ponašanja. Pokazao je cijeloj naciji kako drugovi rješavaju drugarice.

Sjetimo se Bila Clintona. Striktno gledano, felatio nije spolni odnos bila je osnova njegove obrane. Od ovakvih padova i ispada, nisu imuni ni obični ljudi, samo u njihovom slučaju, nema posljedica za državu i narod. Naši političari često vode dvostruke živote, što samo po sebi traži veliku potrošnju mentalne energije, izmišljanje raznih priča, besramno laganje i naravno veliku količinu novca da se zadovolji, jedna, dvije ili pet ljubavnica od kojih svaka hoće svoje. To je ujedno i dodatni motiv za korupciju. Mi znamo da su glupi. Njihove žene znaju da su glupi. Jedino oni misle da su pametni. I onda srljaju u privatnu propast i pritom sve nas vuku u ponor.

Srećom, tu su žene koje ih na kraju zaustave. Neki dugo uspiju živjeti taj dvostruki skupi život, ali prije ili kasnije svima će im žene doći glave….

>>>SLUČAJ LALOVAC: Javnosti se obratila i udruga B.a.B.e.


Komentari